Tänään Itellamies kiikutteli mukanaan postilaatikkomme pari lehteä. Montaakaan lehteä en ole tänä vuonna tilannut. Lähinnä käsityölehtiä, vaikka välttämättä niistä ei tule mitään tehtyä tai sitten tekemiset jäävät vain ajatusasteelle. Kotiliesi tuli ikään kuin vahingossa lisätilauksena. Olin sen tilannut ihan vaan kokeeksi ja luulin sen olevan jatkotilaus, kun lasku tuli edellisen kauden päätyttyä. Vasta sen maksettuani havaitsin, että tilaukseni oli aiemman laskun mukaan ollut määräaikainen, eikä jatkuva. Minusta on kyllä aika ikävää, että lähettävät laskuja jatkotilauksesta, vaikka ei ole lehteä tilannut....Tietenkin ajattelevat, jos tilaaja meneekin lankaan ja luulee tilanneensa lehden. Nyt kun tämä kausi loppuu, niin en taatusti maksa ropoakaan lisää.
Monesti lehdet jäävät vielä selaamattakin, kaiken muun kiireen ohella. Nyt päätin heti ottaa lehdet käsittelyyn ja tiirailla onko niissä mitään innostavaa.

2190322.jpg

Ilokseni bongasin uudesta Modasta mökkipaikkakunnan käsityöyrittäjä Anu Pylsyn haastattelun. Kesäisiin käyntikohteisiini kuuluu Desing Anu Pylsyn ateljeessa käynti tai joskus jopa parikin kertaa kesässä. Ihailen hänen tarmoaan, jolla nosti itsensä isosta tragediasta menestyväksi yrittäjäksi, jolle myönnettiin tänä vuonna vuoden käsityöyrittäjä-tunnustus. Kirjoitin hänestä blogiini runsas pari vuotta sitten.
Modassa oli kyllä myös kauniita käsitöitäkin, joita tekisi mieli kokeilla, mutta pitäisi jostain saada se kipinä työn touhuun.

Kotiliettäkin selailin ja siitä luin heti pari artikkelia, joissa kerrottiin elämän tragedioista ja miten niistä kyseiset henkilöt ovat selvinneet. "Tule vielä ilo"...vakavan sairauden jälkeen sen ei uskoisi tulevan, mutta yleensä tulee se päivä vielä, kun vaan ei anna periksi. "Pienin ja sitkein askelin" selvisi nuori nainen liikenneonnettomuuden aiheuttamsta tragediasta ja elämä jatkuu. Nämä selviämistarinat houkuttavat minua lukemaan, sillä onhan omakohtaisia kokemuksia selviämisestä ja tiedän, että ne pistää moneen kertaan tunteet päälaelleen, sekä itsellään että läheisillä. Siinä artikkelissakin toinen henkilö tuumasi, että yksi hyväsana ja katse voi nostaa ihmisen pystyyn, vaikeanakin hetkenä.

ELÄKKEESEEN KOROTUSTA

Tulipa Ilmariseltakin kirje. Jee....eläkkeeseen on tulossa indeksikorotus, joten eläke nousee 4,95 prosenttia....tosin vuokra nousee vielä enemmän, joten se siitä vajaasta neljästä kympistä.

2190399.jpg

Joulukortteja olen tänä jouluna saanut taas yllättävän paljon, vaikka itse en voinut tänä jouluna lähettää kuin parikymmentä korttia henkilöille, joille joulun toivotus oli nyt erittäin tarpeen. Tosin on sitten muutama sellainen ystävä tai sukulainen, jolle on ihan pakko muistaa laittaa kortti. Minä en hävitä näitä kortteja joulun jälkeen, vaan laitan ne muistojen laatikooni, jossa on jo lähes 35 vuoden takaiset postit. Siinäpä sitten perillisille pohtimista, että mitä niillä tekisi. :))

Tänään on kulunut neljä tuntia puhelimessa, parin hyvän ystävän kanssa ollaan parannettu maailmaa. Itse soitin Tupulle ja sairaalaystäväni soitteli minulle, pitkästä aikaa vaihdoimme kuulumisia. On se hyvä, että edes jouluna tulee hoidettua näitä sosiaalisia ystävyyssuhteita puolin ja toisin.