Neuvoin aiemmin isoäidin neliöiden virkkaamista ja ohjeessa oli neuvottu yhdistämään neliöt ompelemalla ne yhteen pitkittäissuunnassa, mutta osa virkkaajista haluaisi kuitenkin virkata palaset yhteen. Uneksija kyselikin mitenkä teen tuon yhdistämisen. Tosiasiassa en ole vikrannut näitä palasia kuin muutaman malliksi tai ehkä joskus nuoruuspäivilläni tosin taisin tehdä vauvan peiton, mutta siitä on jo niin kauan, etten enää jaksa muistaa.
Ryhdyinpä miettimään asiaa uudelleen. Minulla on vanhat 70-80 luvulla tilaamani Jokanaisen Käsityökurssi-kansiot, joita on neljä kappaletta ja niissä on osio, jossa on virkkausta opetettuna. Sieltäpä löysin kuin löysinkin ohjeen näihin virkattuihin palasiin sekä ohjeen myös niiden yhtistämiseen. Kokeilin ohjetta muutamaan virkkaamaani palaseen, mutta ymmärsinkö oikein....se on sitten eri juttu.

276038.jpg

Kortissa sanotaan:
Suorasivuiset ruudut yhdistetään virkkaamalla 1 kiinteäsilmukka tai 1 piilosilmukka kummankin ruudun joka silmukan takareunan ympäri.

276040.jpg
Tämäkö oikea puoli?

Laitoin kappaleet vastakkain ja tein  tein lenkin, laitoin koukun päällimmäisen kappaleen ensimmäisen ulomman silmukan läpi ja sitten toisen neliön taaimmaisen ensimmäisen silmukan läpi ja vedin langan näiden kahden silmukan läpi sekä koukulla olleen silmukan läpi. Jatkoin samalla lailla reunan loppuun kaikki silmukat noukkien suoralla sivulla. Tulikohan oiken päin palaset? Pitääkö tuon neuloksen tulla etupuolelle vai nurjalle puolelle? Tässä kuvassa se on kyllä oikealla puolella. Ja työ on nurjalta puolelta tämän näköinen:

276041.jpg
Tämäkö työn nurja puoli?

Tosin kyselin jo Kaisalta neuvoa hänen tehdessään ponchoa kukkapalasisita ja hän kommentoi tuonne neliöiden opetuspostaukseeni. Jos haluatte lukea Kaisan kommentin, niin käykää lukasemassa se sieltä.
Kuitenkin tuo kortin ohje ehkä jotain sanoo tästä palasten yhdistämisestä, joten ehkä ymmärrätte sen selvemmin kuin minä.

Täältäkin löytyy ohjetta näistä isoäidin neliöistä ja niiden kiinnittämisestä.