Tänään iltapäivällä parveketta laittaessani kesäkuntoon, naapurin pieni tyttö halusi, että tulen katsomaan kun roskiksen takana on kuolleita lintuja. Ajattelin ensin, että mitä ihmeen kuolleita lintuja siellä on. Menimme katsomaan, hänen äitinsä kanssa ja totesimme, että pari linnunpoikasta oli pudonnut puusta.Vieressä oli hyvin korkea lehmus ja linnun pesä on todennäköisesti ollut siinä puussa.
En tiedä mistä linnusta on kyse, mutta toinen linnuista oli jo kuollut ja toinen yritti kääntyillä ja räpiköidä viistossa vesikourussa sementin päällä. Hain kotoa pari hiekkalapiota ja niiden avulla yritimme siirtää elävää poikasta hieman suojaisempaan paikkaan.

1599718.jpg

Enpä ole ennen näin pikkuista linnunpoikasta nähnytkään. Ovelat nuo siivenalut. Hieman vain karvaa mahapuolella, mutta aika pitkät raajat. Muurahaisia oli jo noukkimassa tätäkin pikkuista ja toisella lapiolla tyrkin niitä pois linnunpojan päältä. Siirsimme poikasen räystäskourun yläosaan, johon laitoimme hieman voikukan lehtiä ym. pehmikettä.

1599727.jpg

Emme me mitään muuta osanneet tehdä. Parin tunnin päästä kävin katsomassa, kun lähdimme keilaamaan. Siinä se poikanen vielä liikutteli jakojaan, mutta ei sitä emoa näkynyt missään. Onkohan se hyljännyt tuon poikasen? Tosin se on saattanut loukkaantua jo pudotessaan, eikä pysty enää lentämään. Olisiko tuo variksen, harakan tai rastaan poikanen? Jatkuvastihan tietenkin noita lintuja tippuu pesäpuistaan, osa selviää ja osa ei.