Eilen lueskelin Helsingin Sanomista, että tanssin harrastajana tunnettu nosturiyrittäjä Pekka Niska aikoo rakennuttaa Helsinkiin Vanhan Makasiinin jäljelle jääneisiin osiin tanssipaikan. Tätä ollaan odotettu. Itsestäni ainakin on tuntunut vallan kulttuurihäpeältä, kun pääkaupungissa ei enää ole kunnon tanssipaikkoja. Vielä 70- ja 80-luvullakin löytyi ainakin useampia tanssiravintoloita. Nykyään aikuinen väki voi mennä tanssimaan ehkä vain Vanhaan Kellariin. Tosin pienet tanssiravintolat eivät ole ihanteellisia tanssipaikkoja, sillä niissä on liian pienet tanssilattiat. Itse en pidä siitäkään, että lattialla hyppii joukko huppelissa olevia ihmisiä ja näin ollen saa koko aika olla varuillaan.
Hesalaiset tanssin ystävät joutuvat yleensä lähtemään tanssilavoille Lohjalle, Nurmijärvelle, Mäntsälään ja ehkä vieläkin pidemmälle.
Nuoruudessa kävimme innolla Malmin Työväentalolla, jossa nykyäänkin on vielä tansseja, mutta ikäluokka taitaa olla lähinnä eläkeläisiä. Onhan noita muitakin työväentaloja ja muita saman kaltaisita, mutta missä liikkuu keski-ikäisiä ihmisiä? Kesällä kyllä on Pavi Vantaalla. Tätä menoa lavatanssiperiinteestä on tulossa katoavaa kulttuuriperinnettä. Tätäkin tarvitaan Hip-hoppien ja salsojen joukkoon.

Helsinkiin  yritettiin saada kovalla innolla tanssipaikkaa Mustikkamaalle, mutta Kulosaaren rikkaat pistivät hanttiin ja niin hanke jäi toteutumatta. Olisimme olleet liikaa häiriöksi rikkaille. No, toivottavasti Makasiineista saadaan meille tanssin ystäville viihdekeskus...Kiitos, Pekka Niskan. Tosin hankkeen kunnostus maksaisin 2,5 miljoonaa euroa. Aluksi kirjoituksen mukaan kaupunki solmisi kolmen vuoden vuokrasopimuksen ja sittemmin se voisi sitä pidentää 30 vuoteen.
Makasiinit ova Valtion omaisuutta, mutta siirtyvät kaupungille ensi vuoden alusta. Alueelle tehdään nyt musiikkitalon perusteita ja jos Niska saa luvat, niin hän voi alkaa rakentaa pavilionkiansa saman aikaisesti Musiikkitalon kanssa.
Katsotaanpa nyt mitä tässä tuleman pitää ja päästäänkös me Tiuli ja muut tanssi-intoiset testaamaan sitten Vanhan Makasiinin mahdollisia parketteja:

286927.jpg
Vanhan makasiinin jäänteet Eduskuntatalon kupeessa