Ennen pääsiäistä virvotaan. Huomenissa pitänee siis varautua pieniin oven takana seisoviin pääsiäisnoitiin. Sehän on karjalainen perinne, joka on levittäytynyt ympäri Suomea. Muistan kuinka ennen pikkutyttönä kiestelimme ns. lankalauantaina ihmisten ovilla ja soittelimme ovikelloa. Olimme siskon kanssa opetelleet runon ulkoa. Yleensä se oli joku Kirsi Kunnaksen runo. Aikuiset kyselivät, että osaavatkos ne noidat mitään? Sitten yritimme tomerasti ulkomuistista lausua opettelemaamme runoa: "Kissa Krumeluu, pieni, ruususuu..." tai "Herra PiiPoo, oli noita ja huusi hii-hoo ja maata polkaisi..."
Nykyään siis noidat kulkevat Palmusunnuntaina,  ei lankalauantaina. Tosin on kai ollut tarkoitus, että palkka haetaan silloin viikon päästä eli lankalauantaina, mutta nykyään se saadaan jo Palmusunuuntaina saman tien.
Karjalaisesta pääsiäisperinteestä on enemmän täällä.


486218.jpg

Itseäni hemmotellakseni ostin pääsiäiseksi kukka-asetelman. Helmililjat voi laittaa myöhemmin kukkapenkkiin kasvamaan ja Saint Pauliinan istuttaa pieneen ruukkuun keittiön ikkunalle.Lisäksi siinä oli joku pieni palmun oksakin. Tässä ei ollut ihan perinteisiä pääsiäiskukkia, mutta ostin sen kuitenkin. Voihan sitä lisäksi ostaa vielä vaikka ruukkunarsissin ja laittaa sen sitten mökille kukkapenkkiin.

HYSÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

486222.jpg