Tein syntymäpäivätarjoiluksi vielä katkarapupiirakkaakin. Ohjeen löysin jostain vanhasta Ruoka-Pirkan lehdykästä.

KATKARAPUPIIRAKKA

1240499079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 pkt (400g) piirakkataikinaa

1 ps (180g) katkarapuja

2 rkl margariinia

2 keskikokoista tomaattia

1 dl hienonnettua tilliä

1 rs (200g) Kevyt  Italian yrtit-tuorejuustoa

1 tlk (2dl) ruokakermaa, 10%, vähälaktoosinen)

3 kookasta kananmunaa

½ tl suolaa

Ota katkaravut sulamaan ja valuta ne. Sulata myös pakastettu piirakkataikina. Kaaviloi levy vuokaan sopivaksi. Levitaä vuoan pohjalle siten, että menee myös vuoan reunoille. Nosta taikina kylmään kovettumaan.

Poista tomaateista kannat ja viipaloi tomaatit ja leikkaa edelleen pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi liemeksi ja vatkaa joukkoon munat. Lisää seokseen purjo, tomaattikuutiot, tillisilppu ja katkaravut ja mausta vielä suolalla. Sekoita hyvin ja nostele seosta kauhalla piirakkavuokaan pohjan päälle. Tasoita ainekset ja paista uunin alatasolla 225 asteessa, noin 34 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.

Anna piirakan jäähtyä n. 20 min.

Tein kaksi piirakkaa, jotta riittää. Toisen tein pyöreään vuokaan ja pakastin seuraavia juhlijoita varten. Oli ihan hyvänä pysynyt pakkasessa.