Eilen kirjoitin Uuden Vuoden aatosta 14 vuotta sitten. Ajattelin tänään kirjoittaa Uuden Vuoden päivästäni samoihin aikoihin. Nämä ajat ovat enää kaukaisia muistoja ja nyt arki jatkuu, joten elämässäni on ehtinyt tapahtua paljon näiden päivien jälkeen.

Ote päiväkirjastani:

1.1.1994 (lauantai):

"....Heräsin siihen kun joku halusi ystävällisellä äänellä huomauttaa minulle, että olisi aamulämmön mittauksen aika. Hetken kuluttua hoitaja halusi tietää paljonko luuni painavat armon vuonna 1994. Taas kilo pois painosta, vaikka luulin saaneeni joulusta porsaan verran painoa lisää. Taisi olla rasvaton kinkku. Hoitaja loi anteeksipyytävän katseensa aamiaistarjottimelleni selittäen, että kolmen päivän aikana olisi nautittava rasvadietti. Tarjottimella lojui kolme margariininyyttiä ja minun olisi pitänyt kehittää niille sellainen hyvä piilotuspaikka, että saisin ne jollain konstilla elimistööni....Kaksi nappia velliin ja yksi voileivän päälle. Inhosin ylikaiken rasvasta tiriseviä voileipiä, mutta rasvat oli syötävä kuitenkin.
Jo tunnin päästä eteeni kannettiin välipala eli taas pari rasvatyynyä ja leipää ääntä kohti. Sama toistui muillakin aterioilla. Sainpa onneksi urakan hoidettua, mutta ei siinä vielä kaikki. Tämä operaatio kesti kolme päivää. Sitten on vielä kannu mihin haluttiin kerätä saalis tästä kaikesta, kunhan se on kulkenut omat kanavansa elimistössäni ja kaiken kruunajaiseksi operaatio aloitettiin vielä neljällä hiilitabletilla. Siis Suomen voivuori matalammaksi vuoden 1994 alkajaisiksi.
Kävi minulla vieraitakin tänään. Kaarina, poliklinikkatuttavani tuli piristämään tätä pitkää pyhäpäivääni.
Tyttäreni perheineen tuli iltavierailulle. Mummin kullannupu, ei vaan viihtynyt kauaa mummia katsomassa, kun taisi tulla uni kesken kaiken ja moinen reissaaminen sotki pikku-prinsessan päiväohjelman. Yritin tyynnytellä pikkuista, kertomalla kuinka naapurihuoneistossa luulevat olevansa vielä kätilöopistolla vastasynnyttäneiden osastolla ottamassa vuotta 1994 vastaan.

Tämän illan päätteeksi tunsin olevani kuin loppuun ajettu 'polkupyörä' joten uni otti voitin ja leijailin nopeasti toisiin maisemiin. "

612052.jpg
Tämä kuva ei ole suinkaan noin vanha. Vähissä ovat ehkä kuvat noilta ajoilta sairaalassa ja tähän hätään en löytänyt mitään. ....Kaikki tuo tapahtui 20 kiloa sitten.