Vihdoin päätin tuumasta toimeen saada viikko sitten koolatut langat vyyhdeistä takaisin kerille. Aiemmin en ollut koskaan koolaillut, saati sitten käyttänyt näitä vyyhdin- ja kerätekolaitteita.

1070716.jpg

Nyt siis pääsin testaamaan Maijulta ostamiaani kerintälaitetta. Sillä sain tuon vyyhtimasiinan kanssa nopeasti langat takaisin kerälle. Tämä oli hauskaa ja keristä tuli mukavan näköisiäkin. Tosin tuo lanka näissä kuvissa ei ole ihan oikean väristä, sillä valo vähän vääristää väriä.

1070717.jpg

Tässä kolmen vyyhdin lopputulos kerissä. Nuo kaksi pinkin vivahtavaa kerää ovat Woolia ja vanhan rosan värinen lanka on Kesto-lankaa, jossa on 80% villaa ja 20% polyamidia. Se on konepesunkestävää lankaa.

1070718.jpg

Viimetöikseni punnitsin vielä langat eilen kirppikseltä ostamallani elektroonisella vaa'alla. Se on painonvartijoiden vaaka, mutta sama kai se vartioiko lankavarastonsa painoa vai jotain muuta. Joka tapauksessa isommassa kerässä woolia on 144g lankaa. Se on ensin värjätty pink-limonadevärillä ja sen jälkeen vielä pätkävärjätty jollain mansikan värisellä KoolAidill, joka lisättiin siihen samaan mehuseokseen.. Yksi valkoinen woolkerä vielä solmussa pätkävärjättiin siinä samassa liuoksessa. Sitä on kerässä 43 g. Loppuun väriveteen kastelin vielä tuo Kestolangan, joka alunperin oli harmaata. Siitä tuli saldoksi 99grammaa.  Vaakan päällä oleva kerä kuvaa varmaan lähiten sitä oikeaa värisävyä tuosta woolista. Tosin isossa kerässä on vaalenpunainen pohjaväri.
Aika somia keriä tuolla laitteella saa. Laitoin ne vyötteet lankojen ympärille, jotta ei tarvitse sitten miettiä, että mitäköhän lankaa mahtaa olla kyseessä. Ei ole kyllä vielä aavistustakaan mitä näistä teen, mutta aika tavaran perii.
Tuosta vaakasta maksoin kirpparilla muuten 5 euroa, ei paha, kun olin jo pitkään sellaisesta haaveillut, mutta en ole raaskinut ostaa kaupasta kolmen-neljänkerataisella hinnalla. Tämä vaaka oli nääs uusi.