Olen monena viikkona päättänyt lähteä maanantain taiteilijaryhmään, mutta laiskuus on voittanut. Tänään sitten herätyskello soitti aamusella. Olisi kyllä nukuttanut ja hetken jo ajattelin kääntää vain kylkeäni, mutta sitten sain kuitenkin aikaiseksi soittaa taidekerhoystävälleni. Hän oli juuri lähdössä kerhoon, joten lupasin tulla mukaan. Lähtö on aina niin vaikeaa ja taidetarvikkeeni olivat olleet samassa vetokärryssä keväästä lähtien. Ei harmaat aavistustakaan mitä tekisi ja inspiraatio oli täysin hukassa. Sinne kuitenkin sain itseni rahdattua. Opettajaa kaupunki ei tänä syksynä ole meille raaskinut palkata, joten siellä me keskenämme taiteilemme ja puhumme hauskoja juttuja. Löytyi joku kuvakortti, josta hieman osviittaa löytyi maalaukseeni. Itse käytän mieluummin akryylivärejä. Niissä on se hyvä puoli, että ne lähtee vesipesulla käsistä ja päälle voi aina maalata uudelleen, jos lopputulos ei miellytä. Öljyväreihin vaaditaan pidempää pinnaa ja ne on tärpättiliukoisia, joka ottaa henkeen vaikka käyttäisikin sitä ns. hajutonta tärpättiä. Mun pitää kai saada nopeampaa valmista kuin viikkojen tai kuukausien päästä.

175036.jpg

Maalausinnon herättelyä

Viikonloppuna ostin Hartolan markkinoilta tutulta taidetarvikemyyjältä oikein taiteilijaessun. Tosin se vielä on luonnonvalkoinen, mutta kun pääsen vauhtiin, niin eiköhän siinäkin sitten näyt taiteilijavärit kaikessa kirjossaan. Välillä käväisimme kahvilla ja Toimitakeskuksessa oli koolla "Kevytkenkäiset" eli painonhallintaryhmä. Tosin en uskalla mennä takuuseen omasta painostani, että saisin sen pudotettua tietylle tasolle. Meitä houkuteltiin myös tähän ryhmään, joten jäimme hieman seuraamaan mitä siellä puuhastellaan. Paino ja vyötärönympärysmitta on kirjattu näin vihkoon ja katsotaan onko kanttia jatkaa ensi viikolla. Voihan siellä käydä välillä hallitsemassa painoaan ja sitten taas taiteilemaan. Oli ihan kivaa ja poislähtö tuntui jo siltä, että tässäkö tämä taas tällä kertaa. Ehkä yritän mennä torstainakin kun ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa. Olen keväällä ollut vain maanantaisin, kun noita harrastuksia kerääntyy monelle päivälle.

Huomenna ja tiistaina alkaa syksyiset kuntosaliryhmät, joten kohta on taas viikko-ohjelmaa tarpeeksi ja vuoroin käsientaitoja ja lisukkeena mielen ja ruumiin hyvinvointia.