Kaikki varmaan uteliaina odottelevat, että kuinkas siinä sitten kävikään. Neuloin siis kaksi mallitilkkua. Toisen tein sileää neulosta, jossa oli 5cm osuudella 5,5 s leveydellä ja 5cm:n pystysuunnassa eli korkeussuunnassa oli 7s. Sen mallitilkun leveys oli ennen huovuttamista 13 cm ja huovuttamisen jälkeen 10 cm.

Tämä huopikkaiden mallineule on aina oikeaa ja siitä otin tarkemmat mitat.

322525.jpg

Ennen huovuttamista työn leveys oli 13 cm. Työssä on 15 silmukkaa ja se on tehty lankasuosituksen mukaan kasin puikoilla. Korkeus tässä vaiheessa oli 6 cm. Laskin, että neuletiheys 5cm: llä oli 6s ja korkeudessa 5,5 edestakaiskerrosta.

Huovutin mallikappaleita koneessa ensin 40 asteessa ja linkous oli 1000 kierrosta minuutissa. Tulos oli hieman nukkaantunut pinta, mutta kutistusta ei ollut juurikaan tapahtunut. Laitoin koneeseen muutaman froteepyyhkeen kaveriksi housujen ja trikoiden joukkoon. Lisäsin lämpötilaa 60 asteeseen ja kone uudelleen käyntiin. Kierroksia oli samaisen 1000 verran linkouksessa. Jännittyneenä odottelin lopputulosta. Tässä sen nyt näette. Huopumista oli tapahtunut. Mallitilkun koko oli kutistunut 13 cm:stä
11 cm ja korkeudessa huopumisa oli tapahtunut 6cm:stä 4 cm:iin.

322527.jpg

322532.jpg

Huopumisen jälkeen 5 cm:llä oli 7s eli huopumista oli jonkin verran tapahtunut. Onkos tämä riittävää ja miten se pitää suhteuttaa tuohon Käspaikan huopikkaiden malliin, jonka mallilankana on käytetty Fritidsgarnin lankaa ja puikkoja 4,5-5,4. Siinä neuletiheys vyötteen mukaan on 15s sileää neulosta =10cm. Oman lankani vyötteen mukainen neuletieheys on 12s= 10cm.
Pitäisikö tämän mallikappaleeni mukaan huopua vielä enemmän eli onko tuo neulepinta oltava ns. vanuttunutta siten, ettei siinä näy noita neuloksia? Olisiko syytä vaihtaa pienempiin puikkohin? Mitäs mieltä kokeneet huovuttajat ovat? Ajattelin tehdä samankaltaiset töppöset kuin Tellulla on omassa blogissaan eli jättäisin nuo varret tekemättä.
On tämä niin vaikeata ensikertalaiselle ja kummallista, että samoja vaatteita pestään moneen kertaan. Tässä on mennyt tässä hommassa ja viimevuoden puolelta tähän aamuun asti. Onpas pitkäkestoista puuhaa... :)