Tänään on siis 13. päivä lokakuuta ja vielä sattumoisin perjantai. Aamu alkoi siinä mielessä kenkusti, että tuli nukuttua pari tuntia yli kellon soiton. Tosin, eihän mulla minnekään kiire ollut, vaikka olenkin eläkeläinen....hih. Ajattelinpa heti aamutuimaan mennä koneelle katsomaan blogikommenttejani sekä etsimään netistä pääkallolapasten ohjeen. Voihan....eipäs se Sonera halunnutkaan yhdistää mua minnekään. Yritin konetta päälle ja sammutta, jälleen kerran uudelleen ja uudelleen. Oli vaan tuumattava, ettei se nyt sitten taas toimi. Varmistaakseni, että onkos vika omassa koneessa vai modeemiyhteyksissä, soittelemaan siitä sitten Soneralle. Tuut, tuut, tuut...vielä hetki, vielä hetki jne. Hetkeen meni lähes tunti ja nuorekas miehen ääni toisessa päässä varmisti, että Uudellamaalla on ollut ongelmia kaapeleissa. Saman puhelun aikaan sitten nettiyhteys toimi moitteettomasti. Eihän sitä kuitenkaan tiedä, että koska tökkii uudelleen.

Mökille lähtö odottaa jälleen. Perjantain vakio-ohjelma eli pakkaaminen odottaa jälleen. Lankaa pitää ottaa myös mukaan, jotta saisi neulottua niitä pääkalloaiheisia käsitöitä lisää.
Mökillä on paljon syksyistä puuhaa. Haravointikin on kokonaan suorittamatta. Toki sen voi jättää keväällekin, mutta kaikesta huolimatta keväälle aina jää lehtiroskia ja sitten niitä on ikävämpi haravoida kun ne liisteröityvät maahan ikävästi. Olisi saatava pikkuhiljaa runko- ja oksasuojat omenapuihin sekä muihin koristepuiden alkuihin. Viime talvenahan kärsi kultasadepensas ikävän kohtalon, kun jyrsijät olivat jyrsineet koko rungon. Tosin siitä maanpinnasta lähti uutta versoa, mutta odotapa taas toinen kymmenisen vuotta, ennen kuin ollaan samassa mitassa. Talvea odotellessa pitää tehdä niin paljon mökillä sellaista, että voi jättää osan tavaroista mökille ja kaikki pihatontut pistää pois pakkasesta rikkoutumasta. Vähiin jää muutenkin kohta tuo mökkeily, kun on muita menoja ja marraskuu tulee pikapikaa eteen. Sitten ei juurikaan viitsi mökkeillä pakkasella. Joskus saatamme joulukuussakin käydä kuusen haku matkalla, mutta mulla on nykyään valokuitukuusi, joten ei viitsi kai kuusta lähteä hakemaan tällä kertaa enää.

Ettehän sitten unohda, että Euroopan Elinsiirtopäivää vietetään lauantaina 14.10 ja monissa paikoin jaetaan elinluovutuskortteja. Te, jotka ette ole vielä sellaista täyttäneet, niin ajatelkaapa asiaa. Kuolemanne jälkeen voitte suoda jollekin toiselle mahdollisuuden jatkaa elämää antaen uuden mahdollisuuden. Tosin vain aivokuolleilta voidaan elimiä käyttää...eihän sitä ikinä tiedä mitä elämässä tapahtuu. Pienet vauvatkin voivat sairastua synnynnäiseen maksasairauteen ja heidät voi pelastaa elämään vain tuo Lahja Elämälle, joka on saatu elinsiirron kautta. Jos paikkakunnallanne ei ole tuona päivänä korttijakoa, niin kortteja löytyy lokakuun alusta alkaen  myös baareista ja ravintoloistakin, lisäksi huoltoasemilta sekä terveyskeskuksista ja apteekeista.

218637.jpg
elinluovutuskortteja kahviloista ja ravintoloista...nämä kortit löytyy Cafe Tin Tin Tangosta Töölöstä


Tämän kaltaisista paikoista kannattaa ravintoloista ja kahviloista katsoa kortteja. Kuvassa ne ovat vasemmalla yläkulmassa. Lisäksi niitä voi postittaa myös ystävillekin...postimerkki vain korttiin ja osoite ja sitten kortti vaan postiin. Helsingissä tapaatte kortinjakajia lauantaina Kolmen Sepän patsaan aukiolla sekä Kampin kauppakeskuksen edustalla. Kortteja saa tilaamallakin Munuais- ja maksaliitosta.