Eilen illalla...tai pikemminkin yöllä, roikuin taas tapani mukaan blogeissa, kun Savisuti soitteli minulle. Enhän minä mitään ukkosen jyrinää vielä meillä päin kuullut, mutta päätin sulkea koneeni varmuuden vuoksi ja epävarmuuden välttämiseksi.
Eipä sitten mennyt kauaakaan kun mies hihkaisi, että ulkona taivas on ihan valkoinen kun salamoi. Minä ripeästi sitten painuin parvekkeelle kuvailemaan, jos onnistuisin tuosta valoilmiöstä kuvia nappaamaan. Välillä oli synkeän pimeää ja sitten taivas muuttui aivan vaaleaksi, muuttuen jälleen hetkessä sysimustaksi. Hetkeen ei edes satanut, mutta sitten alkoi ropista. Seisoin humalaporttimme alla ja olin passissa, josko vilahtaisi ja ehtisin napsia niitä kuvia. Tällaisia otoksia syntyi:

825409.jpg

825404.jpg

825405.jpg

Oli omalla tavallaan hurjan näköistä, kun taivas tuli aivan kirkkaaksi ja sitten pimeni. Yht'äkkiä kolahti niin kunnolla, että kamera meinasi tippua käsistäni ja tälle emännälle tuli kiirus sisätiloihin. Siinä hötäkässä sormenikin osui johonkin kameran nappulaan ja pitkän tovin pähkäilin, että mitä ihmeen asetusta olen painanut, kun näytön kuva oli kapea ja pitkulainen ja osa kuvasta vain oli näkyvillä. Sitten mä sen hokasin, että olin vain säätänyt jonkun oudon ohjelman päälle.
Ukkonen jaksoi kolistella pitkin  yötä ja lopuksi oli vain salamointia, mutta ei enää ääniä kuulunut.

Mies kuunteli jälleen pihapiirissä naukumista ja ikkunasta huomasin, että rapun edessä seisoi kissa. Siinä se oli aivan paikoillaan ja odotti kai, jospa pääsisi sisään. En voinut päästää sitä rappuunkaan, kun en edes ole varma onko se meidän rapusta. Luulen kyllä, että se on saman rapun kissoja, mutta ylimmästä kerroksesta. Samainen kissa oli viimeviikolla tuossa rapun edessä yöllä ja möyri maassa kuin tuskissaan. Mietin miksi se kieppuu jalkakäytävällä selälleen ja hinkkaa turkkiaan maahan. Kuulin, että pari kissaa oli pihamaalla yöllä ottaneet yhteen oikein kunnolla. Luulempa, että tämä oli toinen tappelupukari ja kärsi haavoistaan. Kissojahan kai saa pitää vapaanakin, mutta niitä ei saa päästää lasten hiekkalaatikolle. Mietin vain, että miten omistaja tietää, ettei kissa öisillä retkillään käy pissimässä lasten leikkipaikoille?


Edit-täti lisää hieman lakipykälää aiheesta:

Kissan oikeudet:

  • Kissaa saa pitää vapaana ja kotikissalla on lainsuoja koko Suomessa. Metsästyslain mukaan jo vuodesta 1993 lähtien kotikissalla on ollut ja on edelleen lainsuoja koko maassa. Kotikissaa ei siis saa tappaa tai lopetuttaa kukaan muu kuin sen omistaja. Ainoastaan villiintyneen kissan saa lopettaa maanomistaja tai metsästysoikeuden-haltija. Vapaana kulkevat, kotoaan eksyneet tai heitteillejätetyt kissat eivät ole villiintyneitä. Villiintynyt kissa tunnistetaan sen käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella; se hankkii muun muassa kaiken ravintonsa itse.
  • Lokakuusta 2003 lähtien voimassa olleen järjestyslain mukaan kissaa ei tarvitse pitää kytkettynä eli kissa saa siis liikkua vapaana koko maassa. Kissanomistajan tai haltijan on kuitenkin huolehdittava, että kissa ei mene lasten leikkipaikoille, yleisille uimarannoille, urheilukentille, torille toriaikana eikä kytkemättömänä kuntopolulle.
  • Rauhattomilla kaupunkialueilla yksinään ulkoilevaa kissa uhkaavat kuitenkin monet vaarat. Sellaisella seudulla vastuuntuntoinen kissanomistaja ulkoiluttaakin kissaansa valvotusti joko aidatulla pihalla tai valjaissa. 

825564.jpg

Samanlaista myrskyä täällä meilläkin näyttää olevan kuin tuolla ulkosalla oli yöllä. Sen verran olen saanut aloitettua ikuisuusprojektia eli liian tarpeettoman tavaran hävitystä, että roskapostia on tullut hävitettyä. Olen selaillut vanhoja lehtiä, joita näyttää olevan tolkuttomasti joka paikassa. Yleensä kun en oikein ehdi lukea niitä lehtiä silloin kun niitä tulee, niin sitten ne jäävät jopa vuosiksi lojumaan, jos ei ole aikaa siivoskella niitä välillä pois.

825411.jpg

Tässä on tähän astinen roskapostiläjäni. Joukossa oli siis niitä Pirkka-lehtiä, joista jo aiemmin kerroin. Tänään vielä lisää niitä yritin etsiä, kun eräs lukijani kyseli sähköpostitse "kalastajan neulepaidan" mallia, joka on ollut jossain Pirkka-lehdessä. Jos jollain on kätkössä sellainen malli, niin voisitko skannata sen minulle, niin toimittaisin sen edelleen lukijalleni. Yritän vielä itse etsiä minne olen "jemmannut" aiemmin noukkimani Pirkka-lehden käsityöohjeita. Mulla on se paha tapa, että laitan yhtä sun toista talteen, mutta sitten en muistakaan minne. Täällä olisi arkistoinhoitajalle töitä. :)

825462.jpg

Tässä on läjässä lehtileikkeitä eli sisältävät neule- ja virkkausohjeita sekä ruoka- ja leivontareseptejä. Viikolla tuli ilmaispostina loppuvuoden seinäkalenteri, jonka ala-laidassa *vinks, vinks* .. on Elinluovutuskortti, jos jollain sellaista ei vielä ole, niin napatkaa talteen ja allekirjoittakaa.