Vielä on kertomatta kuulumisia Hyl:n 100-vuotisjuhlien loppuhuipentumasta, jota vietettiin Marina Congress Centerillä Katajanokalla. Tilaisuudessa oli lähes 340 entistä koulun oppilasta ja opettajia, sekä nykyisiä oppilaita ja opettajia eli kaikki koulun ystäviä.

Juhlapuheen jälkeen seurasi rentoa juhlaohjelmaa. Juhlien juontajana toimi entisen luokanvalvojamme ja matematiikan opettajani veli, muusikko Mikko Kuustonen.

2055519.jpg

Juontamisen ohessa, saimme kuulla myös Mikon esitystä. Lisäksi juhlien musikista vastasi myös Kari Pesonen, joka tunnetaan Puolikuu-yhtyeestä.

2055525.jpg

Pesonen muisteli koulun laulukirjan hassua rallatusta, jonka sanat kuuluivat "Ostakaa, makkaraa...markalla ja kahdella jo paljon saa...". Pesosen johdolla saimme kaikki äänemme kantaviin, joten ilmoille raikui tuttu laulu: "Kalliolle kukkulalle, rakennan minä majani. Tule, tule tyttö nuori...jakamaan se mun kanssani. Ellen minä sinua saa, niin lähden täältä kauas pois. Muille maille vierahille, joss en sua nähdä voi." Kuulosti tosi kauniilta.

Juhlaillan tanssimusiikista vastasi Jet-Line-tanssiorkesteri. Kari Pesosen kera illalla saimme kuulla yllätysvieraan Gugi Kokljuschkin laulamana mm. Merisairaat kasvot. Gugi kuului aikoinaan TopMost-yhtyeeseen ja on ollut koulun entinen oppilas, kuten yhtyeen toinenkin jäsen Harri Saksala. Lisäksi juhlissa nähtiin myös koulun entinen oppilas Eero Raittinen.
Hyvin musikaalista väkeä on koulussamme ennen muinoin ollut ja päiväjuhlista päätellen musiikkipainotus oppiaineissa jatkuu.

2055546.jpg

"..nuo kasvot merisairaat. Lisää vain me pyydettiin...."...lauloi Gugi.

2055575.jpg
"Nyt on tanssittu, juhlittu, juotu....sen pidemmän kaavan mukaan ja kaikki mitä on pöytään tuotu, nautittiin, eikä sammunut kukaan."


Juhlissa oli mahtavan mukava meininki. Ohjelmaan kuului tanssiesiintyjien ryhmän näytöstä. Upeita  tanssipareja oli parketilla. Meitä samalla luokalla olleita oli paikan päällä vähäiet neljä henkilöä, mutta siitä huolimatta meillä oli mukaavaa. Alkuunsa meidät oli asetettu eri pöytiin koulun päätösvuosien mukaan. Minä lopetin keskikouluun ja tupalasin siinä ohessa yhden kerran ja monet muutkin ehtivät tuplata kouluaikoinaan, joten heiman sekalaista seurakuntaa tässäkin kuvasssa. Olemme kohdanneet toisemme hieman eri luokka-asteilla. Kaikki meistä kuitenkin tunsivat toisensa. Pöytäseuruissakin syntyi keskusteluja ja yhteisiä tuttuja näytti löytyvän kaikesta huolimatta, vaikka olimmekin hieman eri vuosikursseilta.

2055435.jpg

Tosin mulla on tuossa lainalasi kädessä, sillä itse en nauttinut kuin ruokajuoman ja tervetuliaismaljan.

Viimein oli valomerkin aika ja heti, jolloin oli parasta suunnistaa kotiin privaattikuskin kyydissä. Onneksi puoliso tuli hakemaan meitä ja päästiin turvallisesti koteihimme.

2055626.jpg

Illan varjosta kohti kotia....Kiitos luokkatovereille hauskasta illasta ja koululle mukavista juhlista. Otetaankohan uusiksi 50-vuoden päästä. :)))

Nyt vaan pitäisi ilmoittautua Hyl:n senioreihin, jonne kaivataan uusia jäseniä. Jos nyt joku koulututtu sattuu paikalle, niin laittakoon viestiä tulemaan. Kerätään hieman yhteystietoja, jotta saadaan porukkaa kokoon jatkossa.

Hyllin uutisissa lisää juhlahumusta ja illallisista.