Käväisimme pikaisesti tänään veljeni luona, kun lapset eivät saaneet tulostintaan toimimaan. Viivyimme siellä vain n. 5-10 minuuttia, sillä hyvin nopeasti selvisi tulostimen toimimattomuus. Entinen tulostin oli jäänyt oletustulostimeksi, uuden sijasta ja kone ei tunnistanut tulostinta. Korjasin virheen ja sen jälkeen lähdimme pois. Veljeni asuu saman kadun varrella ja asuntomme ovat saman kiinteistöhuollon alaisia. Tuona lyhyenä kyläilyaikana oli ParkCom muistanut meitä. Näyttää siltä, että sakottaja oli saapunut aivan meidän perässämme ja laittanut auton tuulilasiin "Yksityisoikeudellisen parkkimaksun". Olen nyt kahden vaiheilla, mitä teen tämän laskun kanssa. Tehdäkseni reklamaation, voisin saada mahdollisesti maksamani rikemaksun takaisin? Tosin on epävarmaa, että maksaako yritys sitä takaisin, jos on muutenkin heikoilla, sillä oikeudellisesti on puitu tämän yksityisen valvontatoimiston oikeuksia. ParkCom on hovioikeuden päätöksen mukaan, joulukuussa hävinnyt taistelunsa ja sen jälkeen on kuusikymmentä päivää aikaa valittaa Korkeimpaan Oikeuteen. Kannattaako jäädä odottelemaan valitusta, teenkö poliisille tutkintapyynnön vai maksanko kiltisti ja teen reklamaation. Voin tietenkin saada sillä sakot anteeksi vammaisen pysäköintiluvan turvin, joka jäi tässä tilanteessa piiloon. Tosin se sakko pitäisi maksaa ennemmin ja on sitten kyseen alaista miten tuo yhtiö palauttaa maksamani summan.

Se tuntuu aika hullulta, että taloyhtiössä on muutama vieraspaikka, mutta niihin saisi pysäköidä ParkComin mukaan vain pariksi tunniksi. Tuntuu aika hölmöltä, että asukkailla käy vieraita ja joskus jopa pitkän matkan päästäkin ja heidän tulisi tämän tästä käydä muuttamassa parkkiaikaansa parkkikiekkoon. Tällainen menetelmä vähentää asukkaiden sosiaalista kanssakäymistä. Lisäksi ihmettelen, että muilla alueen kiinteistön parkkipaikoilla, ei ole käyty sakottamassa samaan aikaan, vaikka niissä lojuu autoja päivätolkulla.

Onneksi täältä löytyy paljon ohjeistuksia ja lain voimaan saatettua tietoa kanssa kärsijöille.

Huonosti menee ParkComillakin, kun loppiaisena pitää haalia parkkimaksuja taloyhtiöiden parkkipaikoilta. Joku kuri se pitää vieraillakin olla tai joku tolkku se pitää vieraillessakin olla.