Lupasin teille tarjota syntymäpäiväkahvit. Teitä onnisti, kun jaksoin herätä ennen herätyskellon (siis kännykän herätyksen) ääntä ja koristelin mansikkakermakakun valmiiksi. Kahveepannukin on kuumana, joten olkaatte hyvät...
Ei pidä kuitenkaan liian krittisesti katsella tuota pursotettua kermaani, kun luulin osaavani pursottaa sillä lailla kauniisti kuin Hellapoliisikin, mutta eihän se minulta onnistu. Piti muuttaa suunnitelma vanhaan totuttuun tapaan ja siten tuli tuo alapursotus hieman liian lyhyeski ja näkyy rumasti kakun laidalla, mutta luulempa ettei se makuun haittaa ollenkaan. :))
Voitte kuvitella maun. Kakun tein juhlakakun ohjeella, joka äitimuorin leivontakorteista vuodelta yksi ja kaksi. Se on lähes takuuvarma onnistumaan. Korppujauhotkin unohtuivat purkissa mökille, joten piti keksiä vuoan jauhottamiseen jotain muuta. Löysin pähkinärouhetta kaapista ja päätin kokeilla sitä. Kakkuun tulikin tosi hyvän näköinen pinta ja tuoksuikin mukaavlle. Kakku on leikattu neljään osaan ja kahdessa välissä on mansikkasosetta ja yhdessä on vadelmia. Vispigremeä käytän väliin ja pinnalle. Se on vähälaktoosista, joten sopii useammalle. Pakasteesta koukin viimekesän itse noukkimia mansikoita Tommolan tilalta Leivonmäeltä. Hyytelösokerikuorrutus pintaan ja kostutin lisäksi kakkupohjan maidolla+vanilijasokerilla. Toivottavasti, ette ole allergisia pähkinälle, ettekä mansikoille. :)


Makoisia kahvihetikä

Askartelutapaamiseen vien eilen leipomaani kääretorttua. Käytin siihen ohrakasta....sopiikohan se muuten keliaakiaa sairastaville? Toivottavasti...
Kääretortun väliin laitoin Lapin lakkoja ja kermahilloa. Lakat kiehautin kattilassa ja lisäsin hieman sokeria. Toivottavasti kelpaa kakun korvikkeena, kun kakkua olisi ollut hankala kantaa sinne Sinelliin.