Eilen ja tänään on tullut käytyä hieman taas kirppiksillä. Eilinen saldo oli kaksi kirpparia ja tänään tuli kierreltyä peräti viidellä kirpparilla. Käytiin eilen oman alueen myyntipalvelukirpparilla ja lisäksi Mellukirppiksellä. Eilen en kovin paljon ostanut, mutta tänään tuli ostettua hieman enemmän.

ASKARTELU- JA KÄSITYÖRINTAMALTA LÖYTYI:

Eilen löysin kirpparikierrokselta kolme Ikean puuvahaa, käsittelemättömälle puulle. Löysin vihreän, punaisen ja pinkin vahan...keltaisen jätin kirppiksen pöydälle. Näitä voi kokeilla vaikkapa nukkekodin kalusteisiin. Ostin vielä kullanväristä akryyliväriäkin. Sekin voi olla tarpeen nukkekodin tuunaamisessa. Kirjekuoria tarvitaan aina ja niinpä ostin pari pakettia niitäkin lilan värisenä. Lisäksi löysin tänään sydämellisen leimalaitteen, jolla voi rullata leimakuvia pohjaan. Kuorista maksoin euron per paketti. Vahat maksoivat 0,80euroa per puteli ja leimasta maksoin 0,50 euroa eli 6,50 eurolla sain nämä kaikki tykötarpeet.

Aivan ihanan vaaleanpunaista Tahiti-lankaa löysin 2,50 euron hintaan. Täytyy miettiä, että mitä oikein näistä voisi tehdä? En voinut vastustaa tätä värinkään puolesta.

ARKISTOINTIA AJATELLEN:

Olen tässä viimepäiviän pähkäillyt, että miten ihmeessä saan järjestettyä kaikki askartelu-, käsityö- ja korttimateriaalit siististi. Lisäksi täällä on paperia hujan hajan, joten olisi aika saada nekin järjestykseen. Tuli mieleeni, etten vaan säilyttäisi aivan turhaan moinien vuosien takaisia papereita, joita luulen vielä tarvitsevan. Tuohon vihreään laatikkoon voi laittaa vaikka mitä....kortintekomateriaalia tai muuta askartelusälää.

Tänään siis löysin näitä laatikoita ja tässä on aika hyvän kokoinen laatikko korttimateriaaleille eli n. A4-kokoisille paperiarkeille.

Anskulta sain jossain vaiheessa vinkin, että näihin Kodinkansion lokeroihin, voi arkistoida korttikuvia ym. Saattaisivat löytyä paremmin, kuin nykyisistä jemmoistani.

MUUTA MUKAVAA:

"Punasaappaat ostin kullallein....Nyt hän tanssii kevein askelein. Punasaappaat rikki mennä saa. Kultaani, en voi mä unhoittaa." Niin laulettiin ennen lapsenakin. Nämä punasaappaat ostin pikku kullalleni. Lämminvuoriset ja siistin kumpparit kolmella egellä.

Jätesäkkejä tarvitaan aina kesän aikaan mökillä runsaasti. Löysin eurolla 75 litran säkkejä, 20 kappaletta. Eivät kyllä olleet ihan normikokoisia, mutta kyllä näille käyttöä löytyy.

Tällainen kirjakin sattui eteeni. En ole käynyt Malmin kauppaopistoa, vaikka olenkin käynyt kaupallista koulua muualla. Tämän ostin, kun se maksoi vain kaksi euroa ja Malmin historia ja kuvat sattuvat kiinnostamaan minua. Katselin kuvitusta ja kirjassa on muutama vanha kuva 60-luvun Malmista. Toki kirjasta olisi voinut löytää tuttuja oppilaitakin, mutta en kyllä osannut tunnistaa enää näin monen kymmenen vuoden jälkeen oman kotipaikkakuntani nuoria.

"Puoleen hintaan" löysin lauantaina kirpparilta neljä pinkkiä, muovista mukia. Harvoin sitä meillä muovimukeista juodaan, mutta on ehkä syytä välillä käyttää, jos on pikkuvieraita kylässä. Puoli hintaa oli eurosta puolet, joten ei jää paljoa kappalehintaa mukille.

Muista ostoksista mainittakoon vielä pumppu, jonka ostin mökille kumilelujen pumppaamista varten. Ostin viime kesänä yhden pumpun, mutta se meni tyttärelle isoa uima-allasta varten ja ajattelin ostaa toisen itselleni, jotta pikkutytöt pääsisivät uimaan....en siis hae heiltä pumppuani takaisin.

Lisäksi ostin kirpparilta femmalla Ikean syöttötulin, jonka saa kasaan. Pääsee pikku-ukkokin istuskelemaan lomareissullaan ihan aikuisten tasolle syömään. Tuo syöttötuoli passaa hyvin siihen tarkoitukseen ja sen jalat saa taitettua kassaan ja istuinosan erilleen.

ITSELLENI LÖYSIN:

Ainahan sitä jotain vaatettakin löytyy, vaikka vaatehuone kyllä pursuaa ennestäänkin vaatteista. Harvoin kaupasta mitään ostan, kuin alusvaatteita. Siksi menee ehkä kirpparille enemmän rahaa.

Minulla on tosi vähän valkoisia vaatteita. Ne voi ehkä lukea yhden käden sormilla. Tämä jakku vaan näytti juuri sopivan malliselta ja sellaiselta josta pidän. Hetken kyllä mietin, että ostanko kirpparilta rosan värisen Dylon-pullon ja värjään jakun sillä. Päätin kuitenkin olla kokeilematta ja kai tällekin tulee käyttöä. Voihan rintapieleen laittaa aina kukkasen vaikka väriä antamaan.

Tänään ostin siis hieman "poikkeavia" vaatteita. Yleensähän se tuttu väri on pinkki, mutta nyt ostin vielä mustan, pitkän hepeneen eli hameen, jossa helmat menevät vähän kerroksittain ja onkohan tämä nyt jotain sifongin tyylistä kangasta vai mitä lie. Malli oli ainakin ihan mukava ja minulla on yksi rosan värinen juhlahame, joka on lähes samalla mallilla tehty. Tässä vähän epätarkka kuva, mutta näkee siitä ainakin hieman tyyliä.

Pikkejä lippiksiä pitää olla kesää varten varastossa ja tässä yksi kukitettu pinkki lippis. Siinä ainakin on aika pitkä lippa, joka mahdollisesti suojaa myös auringon vaarallisilta ja haitallisilta säteiltä kasvojani.

Kissakirppikseltä bongasin vielä tällaiset rosan väriset farkut. Niissä kiinnosti tuo kivipesty pinta. Kotona sitten kokeilin näitä housuja ja ne istuivat päälläni tosi napakasti ja hyvin. Pitänee vain saksia hieman lahkeita lyhyemmiksi ja ommella sitten ne saumat.  Se ei tietty ole mitenkään lempipuuhasteluani, mutta uskon, että se tulee tehtyä ainakin kesään mennessä.

TARJOUSTALOSSA LAUANTAINA:

Lauantaina kävin ihan oikeassakin kaupassa eli tarjoustalossa. Tarjoustalo luopuu kokonaan ns. kanta-asiakskorteistaan eli VIP-korteista. Se oli jäänyt palauttamatta, joten päätin viedä sen takaisin, saadakseni femman takaisin. Tarvettakin oli miesten uusille kalsareille, joten ajattelin sijoittaa sen femman sellaisin ja maksaa hieman välirahaa. Kassalla sitten ihmettelin, kun kassaneiti sanoi, että summasta jää vielä 1,65 euroa, joten voin ostaa vaikka purkkaa tai jotain karamelliä sillä. Enhän kyllä laita sellaista summaa ihan vaan purkkaan tai muuhun makeaan, jos ei ole tarvis. Siinä takanani oli jonon poikasta. Ihmettelen monesti tuossa Tarjoustalossa, että miksi ei tarjoushintoja ole läheskään aina näkyvillä ja myyjistä ei ole yleensä tietoakaan, jos tarvitsee jotain kysellä. Monesti on tavarat jääneet ostamatta, kun ei hintoja ole näkyvillä. Syksylläkin hinnoittelivat kertakäyttölautasostokseni ilman alennusta, kun tarjouksessa piti olla kertakäyttöastioita ja samasta paikkaa otin omani. Jostain syystä ne ei sitten muka kuulunutkaan niihin tarjoustuotteisiin, vaan toiset lautaset, jotka olivat samaa merkkiä. Ota sitten aina selvää tai pitäisi kantaa mukanaan tarjouslehtisiä, jotta on mustaa valkoisella.Nyt ei edes ollut kalsareitten kohdalla mitään tarjouksesta ja kassalla ne olivatkin sitten puoleen hintaan. Päätin ripeästi hakea toisetkin kalsarit samaan hintaan, joten maksoin välirahaa sitten vain pienen summan lisää. Aika kummallista hinnoittelupolitiikkaa. Tosin olin aikoinani hankkinut myös VIP-rinnakkaiskortin miehelleni. Sitä ei todellisuudessa koskaan tullut postissa, vaikka siitä joutui maksamaan samoin kuin omastanikin. Kyselin muutamaan kertaan ja sanoivat vain, että he ei tiedä ja kyllä se postissa tulee, varmaan hieman viiveellä. Näin kauan on viipynyt ja se summa jäi sitten ihan "lahjaksi" myymäläketjulle.