Lupasin tehdä syntymäpäiväkakun kuopukselleni, joka tänään täytti 30 vuotta. Tein Mustikkamousse-mansikkamoussekakun Hellapoliiisin ohjeen mukaan. Hieman aina jännittää, kun kokeilee ihan uutta ohjetta, mutta lopputulos näytti ihan tyydyttävältä.

1243199792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän kakun idea oli, että se kootaan täytteineen vuokaan ylösalaisin eli päällipuoli vuoan pohjalle, kostutetaan. Lisätään sitten mustikkamoussetäyte ja kostutetaan toinen kerros. Lopuksi lisätään mansikkamoussekerros ja kostutetaan pohjaosa. Kostutin kakun vanilijasokerilla maustetulla maidolla. Vuorasin vuoan tuorekelmulla, ennen kakun latoamista ja lopuksi laitoin kakun yöksi jääkaapppiin hyytymään, sillä täytteet sisälsivät liivatetta.

1243199817_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aamulla sitten jännittyneenä nostin vuoan kakun päältä ja mietin, että mitenköhän tekele on onnistunut. Kasassa näytti olevan, aivan kuten pitikin. Asettelin pilkotut mansikat kakun päälle ja väliin laitoin pakasteesta mustikoita. Kakun pinta käsiteltiin hyytelösokeriliuoksella. Kuljetin kakun Tupperwaren kuljetuslaatikossa kyläpaikkaan ja siellä vasta pursotin kerman päälle. Muuten kermakoristus olisi kyllä mennyt täysin siivottoman näköiseksi.

Tässä syömistä odottava kakku:

1243199842_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kylläpä oli herkullista. Täältä löytyy tämän kakun ohje, sekä lisää Hellapoliisin herkullisia reseptejä.

1243200674_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ylijääneistä täytteistä rakensin sitten vielä siipalle ja itselleni jälkkäriannokset.

Onko siitä tosiaan aikaa jo 30 vuotta, kun minä pyöräytin tähän maaimaan pienen pojan? Kyllä siihen aikaan on mahtunut monia iloja ja surujakin.