Muistui mieleeni, että olen kirjoittanut päväkirjamerkinnän 14 vuoden takaisesta Uuden Vuoden vietosta. Uskaltaudun jakamaan sen kanssanne...näinkin se Uuden vuoden vastaanotto sujuu:

31.12.1993 (perjantai):

Suoraan päiväkirjamerkinnästäni:
"Ennen kokematon tilanne viettää Uudenvuodenaattoa. Arvaatko missä olen juhlimassa Uutta Vuotta?... kysyin työtoveriltani Kirsiltä soittaessani hänelle. "Et kai vaan Meilahden sairaalassa"?, hän kysyi. "Kyllä, olen täällä 'hotelli Hiltonissa', katselen televisoita ja syön juustonakseja ja juon cokista.Kohta lähden uuden 'sulhaspojan' (eli tippatelineen) kanssa katsomaan näköalapaikalta Helsingin parhainta ilotulitusta."
Se oli ennen kokematonta. Ei olisi lähiön halvat raketit vetäneet vertaa tälle tähtiloistolle. Mikä vielä illassa parhainta, sai täyshoidon kaiken kukkuraksi.
Yöhoitaja olisi tarjonnut meille (huonetoverilleni ja minulle) konjakit uuden vuoden kunniaksi, vaan maksavikaisina päätimme huonetoverini kanssa tyytyä tuttuihin juomiin eli cokikseen ja nektariineihin.
Kaiken tämän loiston nähyämme kömmime "luukkuumme" odottamaan illan viimeisiä tujauksia eli antibiottitiputuksien loppumisia. Sen jälkeen painoimme päämme tyynyihin unipillereiden antaessa aivoillemme käskyn painaa silmät kiini ja herätä uuteen, toivottavasti parempaan ja terveempään vuoteen 1994."

977013.jpg

Tämä korkean rakennuksen toisenlta puolelta kolmannstatoista kerroksesta on loistava näkymä suoraan keskustaan ja pimeää taivasta vasten ehkä parhaimpia näköalapaikkoja Uuden vuoden vastaaottorakettien katselemiselle. Vuoden 1994 alussa tein viikon aikana useita päiväkirjamerkintöjä sairaalassa, jossa olin vaikeiden tulehdusten vuoksi hoidossa. Hieman vajaan puolen vuoden päästä tästä olikin jo toisessa maksansiirrossani.

Tänään menemme ystäväperheen luokse ottamaan vastaan Uutta Vuotta 2008.