Onpa ollut tohinaa ja tohina sen kun jatkuu. Tuli vähän huono omatunto, kun olen lyönyt blogiani laimin. Viikko on sisältänyt kaikenlaista säpinää. Perjantaina olimme Ravintola Mestaritallissa potilasyhdistyksen pikkujouluissa. Koskaan aiemmin en siellä ollut käynyt. Paikka oli viihtyisä, vaikka vesisade ulkona ei tuonout joulutunnelmaa lainkaan juhliin mennessä. Sisällä kuitenkin tunnelma oli huipussaan. Söimme mahamme täyteteen "kiellettyjä" jouluherkkuja. Pöytä oli katettu maittavalla jouluaterialla. Ensimmäinen virallinen jouluateria joka vuosi tuntuu niin ainutkertaiselta, että sitä syö hullun lailla mahansa täyteen.
Juhlissa vieraili tietty ihan oikea Korvatunturin joulupukkikin...uskokoon ken tahtoo.

1128263.jpg

Pukilla on säkissään monta pakettia, joita hän jakoi kilteille aikuisille. Tottakai mekin olimme kittejä olleet, joten saimme myös lahjapaketit. Uteliaisuus oli tietty niin suuri, että pitihän ne paketit heti aukaista, ettei jää vaivaamaan ...

1128267.jpg

Punainen paketti sattui minulle ja sieltä tuli esiin kaunis huopatehtaan tekemä piparin mallinen, iso pannunalunen. Se oli tosi nätti ja sopii mukavasti joulupöytään padan alle. Kiitos ja kumarrus joulupukille.
Toki näihin juhliin kuului myös tanssia. Juhlissa piti ottaa ilo irti ja tanssia koko juhlan edestä, mutta samalla oli myös ilo tavata sellaisia tuttuja, joita ei ole pitkään aikaan tavannut.

Viikonloppu menikin aika tarkkaan joulupukin apulaisen tehtävissä. Piti kierrellä kaupasta toiseen etsimässä pikkuväelle lahjoja. Etukäteen oli tietysti katseltu kuvastoja ja mietitty hieman mitä kenellekin ostaa, mutta todellisuus olikin tarua ihmeellisempää. Kauppojen mainokset näyttävät monesti tulevan ennemmin kuin tavarat kauppoihin. Näin koimme Hobbarissa, että kaikki kyselemämme tavarat olivat saapumatta ja kukaan ei tiennyt, että tuleeko ennen joulua vai vasta joulun jälkeen. Piti siirtyä muihin myymälöihin. Sitten ei löytynyt oikeita kokoja, värejä, tavaroita ym. Varattiin Cittariista loppunut tuote infon kautta lähicittarista, jossa kuulema olisi. Ikävää hyppimistä paikasta toiseen. Hoidin samalla myös tyttären ostoksia, joten turhauttavaa soitella joka ostoksen perään, kun ei saanut mitä etsi. Loppujen lopusi tuntui, kuin pää kärsisi tällaisesta juoksemisesta tosi paljon. Pää kipeänä saavuimme kotiin ja sunnuntaina uusi lenkki eli etsimään niitä lahjoja, joita lauantaina emme löytäneet. Alkuperäiset suunnitelmat piti muuttaa, kun tavarat olivat muistakin kaupoista loppu ja ottaa lisäsuunnitelmat käyttöön. Illalla sitten huomioimme, että Honkkari oli napannut pari euroa liikaa tarjoustuotteesta ja samoin puuttui yhdestä tuotteesta tärkeä osa. Maanantaille riitti siis vielä virheen korjaamista ja uusi lenkki Vantaalle. Homma tuli oikaistua ja nyt on urakka aika hyvin hallinnassa.

Yksi tärkeä joulunalustehtävä on joulukorttien väsääminen. Yleensä olen lähettänyt satakunta korttia, mutta tänä vuonna pitää kyllä laittaa stoppia hankkeelle, sillä rahat eivät riitä moiseen merkkimäärään. Olen viikonlopusta lähtien yrittänyt väsätä omatekoisia 3D-kortteja jonkun kymmenen kappaletta ja tänään vielä illallla leikkelin kymmenkunta kuvaa. Korteissa menee aika lailla aikaa ja vielä pitäisi katsoa kenelle ennen kaikkea pitäisi kortteja lähettää.
Joka päivä on ollut vähän sinne sun tänne menoja. Maanantaina suuntasin kulkuni kuvataidekerhoon, vaikka kotonakin olisi ollut paljon tekemistä. Eilen oli viimeinen tiistain kuntosali tänä vuonna, joten sitäkään ei voinut jättää väliin.Tosin ei olisi kyllä kannattanutkaan. Tavallisuudesta poiketen nautimme kuntosalilla pakertamisen välillä juhlavasti glögiä sekä pipareita.
Tänään suuntasin matkani entiselle työpaikalleni, jossa senioreille tarjottiin maittava joululounas ja hieman musiikkia makupalaksi. Samalla sain tehtyä hieman ostoksia henkilökunnan myymälässä, jonne ei juurikaan tule mentyä ilman asiaa sinne päin.
Ettei tekeminen viikolla ihan kesken loppuiisi, niin huomenissa olen menossa joulupuuron keittoon potilasyhdistykseen, jossa on kauden viimeinen maksakerho, jota juhlisamme pikkujoulutunelmissa. Perjantaina pitäisi ehtiä pyykkitupaan ja ne joulukortitkin pitäisi vielä saada postiin, ennen kuin menee kalliilla hinnalla. Taitaa tulla hieman jouluvalvojaisia, jos ei muuten hommat luonnistu.