KUKA VIERAILEE MÖKILLÄSI, KUN ITSE ET OLE PAIKALLA?

Kovin ovat ihmiset viimepäiviänä olleet innostuneita google Mapsin karttasivujen selaamisesta. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka kameramiehet ovat yllättäneet. Niinpä oli pakko mennä kuikuilemaan mökkimaisemiin, että olemmeko olleet paikan päällä ja näkyykö sinne Beriberiaan asti kuvanäytöllä. Löytyihän sinne karttahaulla ja mökkikin komeili kuvassa pienten lumikinosten keskellä. Oletetusti kuvat on napsittu joskus viime keväänä, pääsiäisen maissa....lumiplänteistä päätellen.

Tarkemmin kuvaa siinä syynätessäni, katseeni kiinnittyi portin pieneen ja piti ihan suurennuslasilla katsoa, näkevätkö vanhat silmäni oikein.....

Rautaisen, heinäkärryn pyöristä tehdyn portin raosta pilkistää kärsämäinen pää....Mäyrä eli metsäsika on tullut kutsumattomana vieraana mökkitontille.Tokkopa sika siitä on hirmuissaan, kun on joutunut salakuvauksen uhriksi....ei taida paljoa siitä välittää. Onneksi emme sentään olleet sauna-asuissa pihamaalla.

Sikamaisia vieraita, kun ollaan poissa mökiltä. Olenhan sen tiennyt, että niitä on lähimaastossa, mutta kertaakaan en ole livenä nähnyt. Mies meinasi kesällä törmätä moiseen tiellä kävellessään. Ajatuksissaan kulki ja melkein oli kohdalla, kun sika lyllersi tien yli...itse en ollut sitä näkemässä. Tosin taisin kerran joutua samaan aikaan vatukkoon....kun pusikosta alkoi kuulua niin pahaa ääntä, että lähdin "hippulat vinkuen" nopeasti kohti mökkiä ja vatut saivat siltä erää jäädä pensaisiin. Kymmenisen metriä mökin portilta kulkee tien kummallakin puolella kesäaikaan tallottu polku. Taitaa olla mäyrien kulkureitti siinä.

Onpa  ollut aikamoinen sattuma, kun yllätysvieras on sopivasti ollut kuvaushetkellä paikalla. Eipä tätäkään olisi tiennyt ilman googlea.