Siitä on tullut jo jonkinlainen traditio, että tulee käydyksi Malmitalolla ottamassa vappua vastaan, vappupäivisin. Näin olemme tehneet jo aika monena vuotena. Niinpä tänäänkin suuntasimme matkamme sinne, puolen päivän tuntumassa. Otin mukaani kameran, kuten arvata saattaa ja siellä oli kaikkea mukavaa, joka oli ihan pakko ikuistaa.

1517537.jpg

Oli luvassa monenlaista mukavaa, unohtamatta perheen pienimpiä. Heitä oli paikan päälle tullut viihdyttämään Teatteri ILMI Ö:n Elämysautomaatti.
Luvassa oli monenmoista kivaa esitystä....riippuen siitä, mistä narusta sattui vetämään.

1517538.jpg

Tämä Pelle luki lapsille lehteä, jossa oli hassuja juttuja.

1517540.jpg

Pelle pelle miettii näkkileivän puolikkaita....

1517541.jpg

Mahtoivat lapset ihmetellä pelleä, jolla oli neljä kättä.

1517542.jpg

...hups, söikö pelle sen ilmapallon? Siinäpä kumma juttu.

Näitä ja monia muita temppuja elämysteatteri esitteli lapsille ja aina uudestaan ja uudestaan piti päästä jonoon, jos saisi kokeilla jotain uutta ja ennen kokematonta. Aikuisenakin oli hauska seurata hauskoja esityksiä ja lasten iloa.

1517543.jpg

...ja ettei aikuisia vallan unohdettaisi, niin luvassa oli Tanssiorkesteri Saksa Brothers, joka soitti tunnelmallista ja tuttua tanssimusiikkia ja vähän muutakin.  Tosin emme menneet tanssilattialle, mutta seurasimme vilinää innokkaasti ja kuuntelimme musiikkia.

Välillä maistui hyvältä munkkikahvit ja sima Malmitalon kahvilassa. Kävimme sitten katsomassa esillä olevaa taidenäyttelyä. Taulut olivat erikoisen värikkäitä, mutta silmä tottui niihin nopeasti ja ne olivat tosi iloisia. Jokin niissä sai iloiseksi. Sopisi varmaan koristamaan ja piristämään lasten huoneita kummasti.

1517544.jpg

Tosi kauniita värisävyjä on osattu käyttää. Tuntui, kuin niiden pinta olisi ollut käsin kosketeltavissa.

Lapsille oli vielä järjestetty paperinarukukkien tekoa, sekä johdoista saattoi myös tehdä kukkia. Seurasin hetken siinä sivussa, mitä lapsiperheet tekivät.

Lähdimme lopulta kävelemään kotia kohti, mutta mutkan kautta. Kiertelimme leikkikentän kautta, vanhan oppikoulun pihapiirin syrjästä ja ihastelimme matkalla kedon kukkia sekä luontoa ja kauniita pihapiirejä. Kotiin tultuamme huomasimme, että olimme olleet liikeneessä jo nelisen tuntia. Kylläpä aika meni joutuin, mutta mukavaa oli ollut ja kaikkea kaunista näkyi kadun aurinkoisella puolen. Edellä jo kerroinkin, miltä se vapun nurja puoli näyttää. Kuitenkin vietän mieluummin tällaista vappua, kuin Viljon kaltaista.

1517545.jpg

Illalla ihmettelimme kotipihan puussa olevia ilmapalloja. Jouluna koristellaan joulukuusi ja vappuna voi sitten korisella tällaisen vapputammen pihalleen.

Simakin maistui erittäin hyvälle, mutta harmittelin, että ne munkit ja muffinssit jäivät kyllä paistamatta.