Viikonloppuna kuvasin mökillä kaiken maailman öttiäisiä, joita sattui vastaan. Osa oli tuttuja ennestään ja osa vielä tuntemattomia.

1611184.jpg

Tällaisia muhkeita ja kiiltäviä kultakuoriaisia oli koivuangervossa ihan parvenaan. Jotain maukasta imettävää varmaan tuosta kukasta löytyy.

1611185.jpg

Tällaisia öttiäisiä kukassa myös viihtyi. En tiedä onko tämä jokin ampiainen, kukkakärpänen vai mikä siivekäs lienee, kun nuo raidat ovat aika oudon väriset. Hyvin vähän keltaista tuosta ötökästä löytyy.

1611187.jpg

Tämä ottiäinen oli kyllä aika hurjan näköinen. Tarkastin ötökkäkirjastani ja tämä on metsämiehen täi. Eipä varmaan metsämiehestäkään olisi mukava tällaista täitä lakkinsa alta löytää. Aikamoinen "kärsä" tuossa edessä sillä on.

1611188.jpg

Hetkeä myöhemmin näin tällaisen köllöttelijän terassin kaiteella. Lieneekö sama yksilö kuin edellä, mutta metsämiehen täi tämä on kuitenkin, vaan nurinpäin. Kuvasin ja autoin kaverin oksan avulla oikeaan asentoon.

1611183.jpg

Lieneekö tämä jokin hämähäkki vai mikä pihtikinttu lienee?

1611189.jpg

Herkukan lehdillä taitaa olla edelleen kirvoja ja leppäkerttujen lisäksi siinä näkyi tällaisia ruutupirkkoja.

1611193.jpg

Tätä perhostakaan en tunnista ja ötökkäkirja jäi mökille.

1611195.jpg

Onkohan tämä sitten Niittyhopeatäplä? Vähän vaikea tunnistaa tällaisia oranssin värisiä perhosia, kun niitä on niin montaa lajia.

1611192.jpg

Naapurissa ihmettelimme, että miksi västäräkki tämän tästä pyrkii suljetusta ikkunasta sisään. Puolisen tunita se pyristeli peilaavan ikkunalasin ääressä. Kuvitteliko se näkevänsä siinä lajitoverinsa vai luuliko pääsevänsä ikkunan läpi sisään. Viereisestä ruudukosta olisi päässyt talliin ja ehkä siellä oli pesäkän. Jokin vain kiinnosti juuri tässä ikkunaruudussa.Saattoihan siinä lennellä tietty, pieniä ötököitäkin, joita lintu napsi.

1611194.jpg

Pääskyset viihtyivät naapurin isossa pihassa, jossa oli monin verroin mukavia pesintäpaikkoja. Niiden lentoa oli mukava seurata. Kesässä on paljon ihanaa seurattavaa.