Tänään käytiin Malmin Prisman parkkihallin kirppiksellä. Mitään ei meinannut löytyä kirppikseltä, mutta loppujen lopuksi sitten löytyikin. Katselin vanhoja käsityökirjoja eli suuri suomalainen käsityökirja, osat 1-3 ja hinta oli yhteensä 5 euroa. Ei paha, mutta ajattelin ensin, että mitä teen ompelukirjalla ja toisessa oli jotain somujuttuja ym. Kolmas kirja sisälsi neulomuksia ja virkkausta. Se oli siis kaikista kiinnostavin. Loppujen lopuksi päätin ostaa kirjat, sillä aika tavaran perii. Näinhän sitä sanotaan.

428443.jpg

Ihania vauvan vaatteita ja muutakin kivaa näyttää kirjoissa olevan, vaikkakin ne ovat jo vuosia vanhoja ohjeita.

428445.jpg

Löysin vielä Prisman kirppishallista silkkipaperia, josta voisi opetella tekemään vaikkapa pääsiäiseksi tekokukkia. Sitten ostin tuon 70-80-luvulla muodissa olleen vauvan tuttipullon lämmittäjän. Tosin en sitä enää siihen tarkoitukseen meinaa käyttää, vaan kun satuin näkemään, niin ostin sen sukkapuikkoja varten. Siellähän ne pysyvät siististi tallessa, eivätkä pistele matkan aikanakaan kassista läpi.

428455.jpg

Iltpäivällä vielä käytiin Mellukirppiksellä ja Vartiokylässä. Ostin noita kankaisia kukan terälehtiä, jotta Maiju voisi opettaa minulle niitä tekokukkien valmistamista. Silkkipaperikäärö on tuossa vieressä samaan tarkoitukseen. Etualalla on 50 cnt maksaneet nukkekodin ikkunaverhot. Niihin oli liimattu päälle kangaskaitaleet, mutta pidin enemmän näistä alkuperäisistä, joten irroitin liimatut kankaat niistä.

Arvatkaas mitä muuta tänään löytyi? Käväisimme Prisman kirppikseltä tultua äidin luona ja houkuttelimme äidin mukaan kirppiskierrokselle. Siinä ohittaessamme paikallisen itsepalvelukirppiksen autoparkkiin mennessämme...vastaan tuli nainen, joka teki parkkihallin kulmalla kauppaa mallinukesta ja kädessä oli toinen samanlainen. Piti aukaista suunsa nopeasti ja kysyä, että onko hän myymässä niitä. Sanoi, että sisällä kirppiksellä on vielä yksi, joka on parempikuntoisempi kuin se joka jäi käteen. Yhden siis myi jo siinä parkkihallissa. Käytiin kirppikseltä hakemassa parempi nukke ja sen sain siis 10 eurolla. Tosin sitä ei voi säätää, mutta täytyy kai jotain toppinkia kehittää siihen, jotta näyttäisi vähän saman kokoiselta kuin meikäläinenkin.

428478.jpg
Tässä se mallinukke sitten on

428481.jpg
Pitänee hieman esitellä sitä tarkemmin. Takaa paljastuu siis hieman leveämpi ompelija kuin tuo mallinukke on. Ehkä sitä nukkea saa jotenkin muokattua omanlaisekseen. Nauratti vähän tuo kaula tuossa nukessa, joten pääni jäi ikävästi pilloon...Tosin eihän se haittaa, ehkä parempi niin. Kunpa vielä innostuisi ompelemaankin. Onhan mulla kankaita varastossa, mutta ompelu on jäänyt vuosien saatossa hieman vähälle. Ennen vanhaan sitä tuli istuttua Työväenopiston ompelukurssilla viikottain ja tehtyä itselleen ja lapsilleen kaikkea mukavaa päälle pantavaa. Näinköhän enää osaisi?

428484.jpg

Mellunmäestä vielä löytyi aniliinin punainen t-paita, jossa oli reikäsomiste rinnuksen kohdalla. Ostin myös kaiken varalle tukiliivit, kun entiset ovat jääneet aikapäiviä sitten pieniksi. Sain tukiliivit silloin siirtojen jälkeen, jolloin painoa oli n. 30 kg vähemmän kuin nyt. Välillä tuntuu, ettei millään jaksa ja silloin olisi ehkä hyvä, että olisi tukiliivit olemassa, jos ne vaan muuten käy kroppani kanssa yksiin. Koko oli ainakin merkattu minulle sopivaksi. Tukiliivit olivat uuden näköiset ja maksoivat vain 4 euroa, joten siksi ostin ne tueksi ja turvaksi. Nikamia kun on luhistunut selkärangasta ja on tuo osteoporoosi. Eihän niistä vaivoista ikinä eroon pääse.