Viime viikonlopulla olin taas tapani mukaan kirpparilla ja varmaan myös viikolla käväisin kauppareissun ohessa itsepalvelukirppikselläkin. Aina jotain "halpaa" tarttuu mukaan ja sunnuntaina oli jälleen Malmitorin kirppiksellä, Prisman hallissa. Siellähän tietenkin piti poiketa.

Femmatorilta Tuusulasta löysin kolmella eurolla tällaisen Moulinexin tehosekoittimen. Onhan meillä toki yleiskone ja vanha vatkaajakin, johon kuuluu tehosekoitin, mutta jos ei käyttöä löydy keittiössä tälle masiinalle, niin sitten mökillä taikkapa korttiaskartelussa. Sain Maijulta työpalkaksi taannoin paperitekolaitteen ja tehdäkseen itsetehtyä paperia, tarvitaan sekoitinta, jossa paperimassan sekoittaa paperista ja muusta materiaalista. Katsotaan, mihin käyttöön laite vielä joutuu.

Pinkki retrolamppukin löytyi, parilla eurolla kirpparilta. Ei sen puoleen, ettei minulla työvalaisinta olisi, mutta tämän väristä lamppua ja noin nostalgisen mallistakin vielä,  joten en vaan voinut vastustaa. Katsotaan, sijoitanko sen tämän koneeni viereen vai en.

Löysin myös oman väriseni koristetyynyn kirpparilta parilla eurolla. Se oli "pakko" ostaa.

Viikolla ostin tämän kauniin helmikoristellun valokuvakehyksen kirpparilta. Siihen voisin kai mallata äidin 80-vuotispäiväkuvaa, kunhan sen saan ja katson mahtuuko kehyksiin.

 

Askartelurintamalta löytyi nuken hiuksia ja leimasinsetti, Kissakirppikseltä eli HeSyn Kulkukollin kirppikseltä. Noita nuken hiuksia voi käyttää enkeleiden hiuksiin ja toki niillä voi tuunailla vanhoja, jo aikansa eläneitä nukkekodin nukkejakin.

Leimasinsettissä on 16 pientä leimaa ja niistä maksoin yhteesä euron. Hauskoja kuvia, joista voi saada pieniä yksityiskohtia korttileimailuun lisäksi.

Joulunauhojakin löysin arkena Malmin pöytäparkin kirpparilta, rasiallisen askartelunauhoja ja muuta tilpehööriä, puoleen hintaan eli eurolla. Täältä löytyy materiaalia jo seuraavaa joulua ajatellen.

Ihanan, ison jouluisen peltipurkin, löysin kirpparilta eurolla. Lisäksi paperinarua pitänee olla varastossa tykötarpeina, tarvetta varten, jos tulee himo opetella enkeleiden tekoa.

Vanerisen sydämen, voi tuunailla serveteillä ja servettilakalla, uudemman näköiseksi ja ehommaksi.

Pieniä erilaisia palloja päätin ostaa pikku-ukolle, sillä joillakin voi pelata pikku mailan kanssa ja tuntuvat käteen hyvin erilaisilta. Palloistahan pikkulapset yleensä pitävät.

Joululahjaksi tuli ostettua paljon elämiä, mutta nyt löysin neljä legoeläintä. Eilisten pikkuvierailijoiden jälkeen en vain löytänyt niitä enää, lieneekö pikkuneiti kerännyt ne kassiinsa. Kaiken maailman lelut ja tavarat kun kiinnostavat. Tiitiäisen satupuukin olisi väkisin halunnut mennä uuteen osoitteeseen, mutta siitä en halunnut luopua. Palapeli on pikku-ukolle, sillä niitä hän rakastaa, kuten pikkuneiti rakastaa myös hieman isommille tarkoitettuja pelejä. Olin ostanut aiemmin vanhan oloisen puupalapelin, jossa oli kukko ja kana sekä kukkia. Oletin, ettei sen kokoaminen onnistu kolme vuotiaalta. Loppujen lopuksi hän kasasi sen ylösalaisin ja täysin oikein. Ei siihen mitään mallikansia tarvittu. Kertaheitolla se onnistui ja paloja oli toistakymmentä pelissä. Yksi heppa lisää vielä muovieläinten sarjaan.

Tämä Tiitiäisen satupuu houkutti myös ostaan. Muistan kuinka lapsena luimme Kirsi Kunnaksen runoja ja moni niistä jäi mieleen.

Alkutalvesta kaipasin pitkää, lämmintä takkia. Silloin ei sitten millään löytynyt sopivan väristä ja mallista takkia kohtuuhintaan. Malmin parkkikirppiksellä vastaan tuli kauniin rosan värinen, pitkä takki, jossa karvareunuksinen huppu. Myyjä oli ostanut sen Australista tuliaisiksi tyttärelleen, joka ei siitä pitänytkään. Takkia on pidetty yllä vain kerran, joten ihan uudenveroikseksi sitä voi luonnehtia. Lopulta hän oli päättänyt  myydä sen pois...minun onneni. Maksoin takista kympin, kun sain tingattua vitosen siitä.

Tässä sama takki vielä takaa päin kuvattuna. Herkkä väri, mutta eihän sitä päivittäin tule pidettyä. Käyttöä on lähinnä juhlien lomassa, kun pitänee olla pitkä takki yllä.

Kaikenlaista tavaraa sitä viikottain löytyykin. Jäi varmaan vielä paljon esittelemätöntäkin tavaraa, kun näin muutaman päivän päästä mietin, niin enpä enää jaksa muisaa.  Ainakin olohuoneen parvekkeen oveen ostin eurolla, uuden ja ehomman rullaverhon.  Lisäksi ostin 50 cnt:n kappalehintaan, neljä pulloa sumutemaalia, joilla voin ehostaa nukkekotiani ja huonekaluja. Pari pulloa löysin akryylimaalia, nukkekodin remonttia varten. Keittiön oveen kiinnittevä käsipyyhekin löytyi.