Perjantaisella kävelyreissulla bongasin sattumalta myös komean fasaanin. Äkkiä yritin saada kamerani kuvauskuntoon, mutta juuri kun pääsin yllättämään puskan takaa tulleen fasaanin ja ajattelin kuvata, niin se otti hatkat ja pyrähti pusikon taakse.

Harmillinen takaisku. Yritin kiertää pusikon reunaan ja sitten fasaani pyrähti aitauksen taakse, josta en onnistunut kuvaamaan. Siirryin kamerani kanssa takaisn jalkakäytävälle ja katselin minne se seuraavaksi rientää. Hiippailin erään talon kulmasta pientä kinttupolkua pitkin kuvaamaan lintua, joka oli menossa talon laitaa pitkin.

...Onnistuinpas, vaikka fasaani ei ihan suoraan kääntänytkään katsetaaan minuun päin. Nuo silmän ympärykset olivat niin hauskan väriset ja komea tuo urospuolinen kukkolintu onkin. Pienen tovin siinä mietittyään se lähti viipeltämään ajotien ylitse. Vauhti oli kyllä aika vikkelää, kun pyrhälsi tien ylitse ennen kuin autot ehtivät ajaa sen yli. Loppumetreillä pyrähti lentoon ja lensi lähellä olevan omakotitalon pihamaalle marjapensasta "mutustelemaan".

Tällaiset jäljetä jää fasaanin käynnistä.