Valokuvatorstain 32. haasteen aihe on ponnistus:

Valitsin tänään tämän aihekuvan, koska se tuntui sopivan juuri tuohon ponnistukseen. Elämä vaatii ponnistuksia eteenpäin. Pitää vain jaksaa.

360301.jpg

Aamupäivän laskujenmaksu vaati taas ponnistusta. Mitenkä pienituloisen puolison ja eläkeläisen monisairaan rahat riittävät taas kokonaisen kuukauden eteenpäin. Ainaista sumplimista: mitä maksaa ja jättäisikö jotain maksamatta. Toki niinkään ei voi tehdä, joten sitten pitää säästää aina jossain muussa, kuten elintasossa ja yleensä se tarkoittaa jokapäiväistä ruokaa.
Ponnistusta myös tällä kertaa vaati laskujenmaksussa senkin asian huomioiminen, että laivamatka Tukholmaan on maksettu viikonpäähän tapahtuvalle risteilylle lastenlasten kanssa ja siellä tarvitaan myös rahaa. Täytyy ponnistella viikko eteenpäin törsäämättä turhuuksiin. Mitenköhän sekin onnistuu. Elämässä onnistaa, kunhan jaksaa ponnistaa...

Kelalata tulleen tiedotteen mukaan kansaneläkkeeseen oli tullut indeksikorotus. Laskin mitä se käytännössä tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että saan 1, 82 euroa kk:ssa enemmän käteen kuin viime vuoden lopulla. Saan käydä  yhden kerran esim. assan vessassa sillä rahalla tai kahvikupposen kaupungilla käydessäni. Parannusta sekin.

Tuntuu nurinkuriselta, että mies ponnistaa työssä koko kuukauden ja laskujen jälkeen rahat ovat loppu. Taas todettakoon: Elämä on....