Varmuuden vuoksi piti lomalle ottaa virkkaustarvikkeita mukaan. Kun olen käynyt ennen lomia monissa blogeissa ihastelemassa Novitan virkattuja kasseja, niin ajattelimpa kokeilla omia taitojani sellaisen tekemiseen. Niin ensinnäkin minulla oli toisen lomaviikon aikana mökillä elämää. Poika ja avovaimonsa tulivat tyttäreni kahden neitosen kanssa mökkeilemään ja lisäksi mukana oli vielä tyttöjen yksi serkku. Nuorilla näyttää olevan paremmat unenlahjat kuin vanhemmilla, mitä aamu-uniin tulee, niin heräsin eräänä aamuna ajoissa ja hiljaa hiivin ulos köllöttelemään aurinkoon virkkuutöiden pariin. Tyttöjen herätessä he ihmettelivät mitä mummi oikein puuhastelee. Kerroin tekeväni kassia. Tytöt innostuivat, että hekin haluavat sellaiset kassit ja halusivat opetella. Joitain varakoukkuja minulla oli ja kirppikseltä ostettua beigeä puuvillalankaa, joten eiköhän se harjoittelu niillä luonnistuisi. Tosin kymmenen ikäinen tyttö ei vielä ollut oppinut virkkaamaan, mutta 12 vuotiaat olivat innoissaan. Alkkuunsa kyseltiin  mummilta neuvoja, mutta verrattain nopeasti se sujuikin tytöiltä. Sitten kyllä jossain vaiheessa huomattiin, että lahka ei tulekaan riittämään kahteen kassiin ja koukutkin mummi haluaa takaisin kun tytöt lähtevät kotiin. Niinpä menimme paikalliseen Tokmanniin lankaostoksille ja virkkuukoukkuja ostettiin molemmille näppäräsormisille tytöille. Tosoin lanka oli puuvillalankaa (Suvi) ja värin pitikin olla valkoista. Toisella tytöllä oli jo pitkälle virkattu beige kassi, joten sitä olisi ollut sääli purkaa. Niinpä mummi lupautui virkkaamaan siitä 10-kesäisellekin kassin.  Lähtöpäivänsä aamulla mummi istui kahden nuoren virkkajan kanssa ringissä ja opasti tyttöjä. Siinä meni reippaasti pari tuntia. Innostunut tyttären tyttöni olikin sitten virkannut lähes koko kotimatkan junassa, mutta niinpä luulen, että homma on edelleen tekosessa, kun leirin vuoksi työ keskeytyi ja nyt ei ole tainnut aikaa moiseen olla. Pitänee varmaan pitää tyttöjen kanssa on Kip-ilta.

137232.jpg

Mummi ja mussukat ahkeroivat

137236.jpg

Minun oma rosa kassini sekä tyttärentytölle tekemäni beige kassi, johon jätin kiinnittämättä nuo kukkastet, joten niitä voi asetella sitten tytön mielen mukaan. Vuorikankaankin olen ajatellut laittaa kasseihin.

137240.jpg

En voinut vastustaa Novita-lehden Pandalangasta tehtyä lasten ponchoa ja nuken ponchoa sekä huivia. Niinpä kassien valmistauduttua virkkastin mummin Matami Myyryläiselle synttärilahjaksi ponchon ja nukalle kanssa. Saahan nähdä mitä mussukka tykkää. Onpas muuten ihanan pehmeää tuo lahka.