Lapsuuden kodista tuttu juhlaleivonnainen oli äidin erikoisreseptillä tekemä piimäkakku. Tosin itse korvaan kahvikuppikoon desimitalla. Ehkä nykyajan kakkuvuoat ovat eri kokoa kuin ennen ja siksi teen pohjan aina puolitoista kertaisena, mutta desi on hieman pienempi kahvikuppia, niin siitä tulee sopivampi koko, eikä taikina turpoa yli laitojen.

309288.jpg

PIIMÄKAKKU

Tämän vanhan ajan piimäkakun reseptin olen joskus kauan sitten jo antanut, mutta ettei menisi ihan selailuksi, niin kirjoitan sen tähän uudellee.

1½ dl piimää
2 dl sokeria
1 dl sulatettua rasvaa tai juoksevaa margariinia
1 dl rusinoita
1 muna
3 dl jauhoja
1 tl kaarsemummaa
2 tl soodaa

TEE taikina 1½ kertainen annos

Kaikki aineet voi sekoittaa yhteen kevyesti sekoittaen. Voidellaan ja jauhotetaan kakkuvuoka. Lisätään taikina siihen ja paistetaan 180 asteen uunissa n. 1 tunti.