111424.jpg

Lupiineja löytyi maljakkoon ison tien varresta. Eihän siitä pienestä pläntistä portin edustalta viitsinyt heti repiä kauniita kukkia pois. Kauniita kukkia maljakossa ja ihana kesäinen tuoksu.

111440.jpg

kaupunkilaisen tärkeämpiä mökkivarusteita... lippalakki ja sähköinen itikkalätkä. Mitä riivattua, heti kun pitäisi tehdä jotain kaksin käsin eli puutarhatöitä, tiskata tai nauttia herkullisesta grilliateriasta luonnon helmassa, niin ympärillä pörrää ja inisee kaikenmaailman paarmat ja itikat. Eihän siinä muuten mitään, mutta sitten tuntitolkulla raapii ihonsa rikki. Maaseudulla asuvista varmaan näyttääkin lystikkäältä kun kaupunkilaistet juoksee pitkin pihamaata ja huitoo lätkällä kuin mielipuoliset. Keksin voidella itikan pistoja kylmägeelillä...kyllähän se hieman helpotti oloa.

111453.jpg

Vaikka meidän perheessä ei liiemmin kalastusta harrasteta, niin naapurit pitävät meistä huolta. Muikkuja tulee kesän mittaan kotiin kuljetuksena. Juhannuspäivänä paistettiin pari pannullista Suonteen muikkuja ja hyviä oli. Olisipa lapsenlapset olleet mukana. Luulempa ettei pari pannullista olisi riittänyt tarpeisiin.

111465.jpg

Yllätyksenä löytyi vielä uunin pankolle talvisäilöön pakatut puutarhatuolin päälliset. Päälliset oli pakattu mustiin jätesäkkeihin, jotka oli teipattu pakkausteipillä kiinni. Alivuokralaisemme eli hiirulaiset olivat keksineet tehdä pesän yhteen lepotuolin pehmusteeseen. Olivat kaivaneet kankaseen pari isoa reikää ja sieltä pursui superlonrouhetta, käsipyyhepaperia ja vintiltä olivat kuljettaneet iän ikuista hesaripaperia silppuina majanrakennustarvikkeiksi. Päällinen haisi väkevälle hiiren eritteelle. Hanskat käsissä sulloimme edesmenneen päällisen isoon jätesäkkiin ja kuljetimme sen paikalliseen jätesäiliöön. Ei kai sitten auta taas muuta kuin pyydystää uutta penkin päällistä tuhotun tilalle. Kaikkea ne hiiretkin keksivät.

111469.jpg

111512.jpg

Paikalliselta kirppikseltä löytyi kolme kerää tällaista puuvillalankaa. Jospa näistä kesän mittaan jotain hauskaa virkattavaa keksisi. Pongasin myös paikallisen Tokmannin lankahyllyn. Näyttää sielläkin olevan aikapaljon valinnan varaa, jos kesälomalla ajankulua sattuu tulemaan ja mielii ostaa jotain uutta lankaa.