Yö meni  yskiessä ja tuntui kuin sisuskalut tulisivat ulos. Huonosti siis nukutti ja aamulla päätinkin ottaa univelkaa takaisin ja torkuin yhteentoista asti. Heräsin potilastoverini Mailan soittoon. Suunnittelimme huomisen päivän hautajaisiin lähtöä.Ilmoitin jo eilen potilasyhdistykseen, etten kyllä jaksa mennä sinne lipasvahdiksi, mihin olin luvannut. Huonokuntoisena toipilaana ei kyllä kannata lähteä ihmisten ilmoille lisää tauteja hakemaan. Äänestyspaikoillahan on kova trafiikki ja monia sairastuneita ihmisiä on varmaan sielläkin liikkeellä ja itsekin on huonokuntoinen ja vielä flunssainen. Kaiken kukkuraksi olen saanut ikävän Herpesviruksen kasvoihini. Tuo vaiva johtuu näistä hyljinnänestolääkkeistä ja herkistyy yleensä juuri flunssa-aikaan.

Tänään olen sitten näpytellyt koneella ja päätin myös ruveta tuumasta toimeen ompelemaan. Lupasin lyhentää yhden päiväpeiton pikkutytöille ja ommella pinkit verhot. Kangas on ollut viikkoja jo odottamassa toimenpidettä. Olen vaan jotenkin niin laiska nykypäivinä ompelemaan, jotta se on vain jäänyt. Nyt otin kankaan käsittelyyn. Ompelin verhot...lyhensin päiväpeiton eli tein yhdestä isosta kaksi pientä. Lisäksi lupasin vielä tehdä verhokankaan lopusta kaksi tyynyn päällistä sänkyjen päälle.Tyynynpäällisetkin valmistuivat ja laitoin rosan kankaan vuoreksi pinkkiä puuvillakangasta, joka ei näy päälle päin.Paffille pitäisi keksiä hieman enemmän käyttöä. Tilasin kyllä jo extempore tilauksena Suuren käsityölehden, jospa saisi inspistä ommella enemmän. Nykyään tulee vain korjattua tai lyhennettyä jotakin. Kone pitäisi olla koko ajan esillä jossain, niin tulisi varmaan enemmän käytettyä. Kurjaa aina kaivaa kone esiin jostain ja sitten raivata tilaa sille pöydän kulmasta sekä taas pian jo korjata se pois ruokapöydältä tieltä pois.Huolittelin verhokankaan sivureunatkin, ettei hapsuttavat reunat näy rumasti. Toivottavasti tulee sopivat verhot ikkunoihin.

Sain tänään Kirralta kutsun Munuaistautipolille eli Nefrologian polille.Vastaanottoaika on varttuna huhtikuun puolivälin maissa. Ennen sitä menen labraan ja munuaisten ultraäänikuvaukseen. Ehkä niistä selviää enemmän munuaisteni tila. Samalla viikolla kuin vastaanotto on myös Hammaslääketieteen laitokselle aika suuhygienistille. Olen aiemmin käynyt hammaskirurgilla, mutta ovat kai säästösyistä muuttaneet käyntiäni suuhygienistille, kun hänelle on tullut aika jo toistamiseen. Pääasia on, että ikenien jatkuva hoito on järjestetty.

Pitäisi vielä etsiä hautajaisvaatteet huomiselle ja lyhennettävä mustat siistit uudet housut tilaisuuteen, sillä hametta en viitsi laittaa, etten saa lisää kylmää. Miehen vaatteet on myös katsastettava kuntoon ja etsittävä sopiva värssy muistokorttiin, joka kukkakaupassa kiinnitetään kukkavihkoon. Aamulla käymme sen hakemassa lähtiessämme Porvooseen.