Eilisellä kirppisreissulla löytyi kukikas pullalautanen. Minulla on samaa sarjaa oleva isompi leipävati, jonka olen ostanut joskus Anttilasta. Nämä vadit ovat kovamuovia ja niissä on pikkiä kukkasta.

1166127.jpg

Samaiselta kirppikseltä, jossa minun pelättiin varastan pieneen reppuuni tavaroita, niin löysin ihanan Mary Oljen virkkauskirjan puoleen hintaan eli kahdella eurolla. Tuo vati maksoi puolitoista egeä.

1166132.jpg

Enpä tiedä tuleeko sitä koskaan pitsipeittoja virkattua, mutta paha mennä sanomaan. Hartiahuivit kyllä saattavat innostaa jossain vaiheessa....eihän sitä koskaan tiedä.

Tänään käytiin Vantaalla ja Keravalla kirppiksillä eli kahdessa apajapaikassa tuli koluttua pöytiä. Ostin läjän vanhahkoja postikortteja. Niitä on hyvä käyttää hieman ideana maalaustöissä. Korteista pulitin 10-25 cnt kipaleelta.

1166135.jpg

Etupäässä kortit taitavat olla 40-luvulta, mutta tuo isompi kukkakortti on 80-luvulta. Siinä kiehtoi tuo kukka-asetelma. Tällaisia vanhoja kortteja ja kuvia pitääkin katsella vähän "sillä silmällä" jos sattuisi jatkossakin löytymään.

1166149.jpg

Kymmenen nro 2 sukkapuikkoa ostin eurolla. Niitähän on hyvä olla useampia ja erikokoisia aina langan ja tarpeen mukaan.
Toiselta kirppikseltä löytyi jouluinen tähtilamppu parin euron hintaan. Laitoin sen keittiön pöydälle, sillä vielähän on loppiaiseen asti aikaa.

1166154.jpg

Lisäksi löysin vaalenpunaisia tabletteja kahvikupposten alusiksi pöydälle. Niitä on kuusi kappaletta ja ovat kauniisti käsin kirjailtuja ja lisäksi niissä on reikäkuviota. Maksoivatkin vain pari euroa tämä puoli tusinaa.

1166155.jpg

Tässä yksi tällainen kaunis tablettiliina, joka on kyllä silittämättä eli tuo rantu pitäisi käyttöä ennen silittää pois.

1166156.jpg

Puoli tusinaa kauniita liinoja.

Lisäksi muistelin lapsenlapsiani. Ostin pikku-ukolle NallePuh-pitkisiä ja mummin toiseksi pienimmälle tytölle piti ostaa Barbie-reppu, mutta pari vuotias omi sen heti nähtyään. Ensin hän heitti sen kädestään, mutta tajuntaan iski äkkiä, kun sanoin vieväni sen isommalle, että "eikä!!!" ja pienet jalat kävivät äkkiä nappaamassa repun ja sitä ihmeteltiin peilin edessä, että miltäköhän selässä mahtaa näyttää Barbie-reppu. Saavat pitää repppua yhteisenä, jos se suinkin onnistuu tai sitten ei.

Kirppiksillä oli aika hiljaista näin joulupyhien jälkeen ja monet pöydätkin olivat vielä vailla myytäviä tavaroita. Eiköhän tämäkin kauppa pikkuhiljaa vilkastu taas, kuhnan vanhemmat ehtivät koluta kaappejaan uusien tavaroiden tieltä.