Viikko sitten käytiin perjantaina käytiin kaupassa ja näin Prismassa ihanan kellokukkaruukun....juuri sellaisia vaaleanpunaisia kellokukkia, aivan minun makuuni ja niin oikean värisiäkin minulle. Ynnäsin viimeisiä rahojani ja päätin ostaa tuon kukan itseni iloksi parvekkeelle. Siirsin kukan muoviruuksta lasitettuun saviruukkuun ja laitoin parvekkelle, ruskean säilytyslaatikon päälle, muutaman aiemmin ostamani kukkasen viereen. Viikon aikana aina silloin tällöin tarkistin, että kukka ei pääse kuivumaan.

Tänään muistin, että en ollut kastellut kukkaa pariin päivään, joten meni parvekkeellle kasteluaikeissa. Mitä näinkään, kaunis uusi kukkani oli kadonnut laatikon päältä ja pelkkä alusasetti oli enää tallella. Harmistuin suunnattomasti....yritin vielä kurkkia pihamaalleni, jos joku vihamielinen ihminen olisi heittänyt kukan jonnekin pusikkoon....vaan eipä näkynyt kukkaa ja pikku-pihamaamme porttikin oli sepposen selällään. Joku siis oli röykeästi tunkeutunut reviirillemme ja miltei ikkunamme alta, parvekkeelta käynyt varastamassa rahattoman eläkeläisen vähäisistä kesäkukista sen kaikkein kauneimman. Mietin jo keinoja minkälainen kosto olisi suloisin.

Pihamaallamme on vilistänyt aherasti lehtokotiloita ja välillä tuppaavat kiipeilemään seiniä ja laatikostoja pitkin puutarhakukkiinkin. Nyt vain voisi toivoa, että varas saisi kaupantekijäisiksi muutaman lehtokotilon, joka pääsisi herkuttelemaan tyypin muita kukkiakin. Haluaisin ostaa uuden samanlaisen kukan, vaan arvaanko ostaa mitään kaunista ja rahanarvoista kukkaa tai esinettä parvekkelleni, kun joka vuosi joku outo hiippari siellä puuhastelee. Viime kesänä katosi mystisesti iso päivänvarjomme, jonka olin myös vast´ikään ostanut kaupasta. Se löytyi sitten aivan ihmeellisesti ja mystisestä paikasta ja en oikein ymmärtänyt, että miten ihmeessä tuuli on sen tiettyyn pusikkoon voinut "heittää", kun vastassa oli korkea säleaita ja pari korkeaa pusikkoa ja kävelytie välissä. Johonkin se olisi tarttunut tuon lentonsa aikana.  Naapuri palautti sen silloin, kun olin laittanut roskikseen kyselyn. Pitäisiköhän nyt laittaa lappu roskiksen oveen ja kirjoittaa: Kukkavarkaalle tiedoksi. Sinä joka varastit kesäkukkani parvekkeeltamme. Mahdolliset kotilot saat kaupanpäälliseksi....ei tarvitse palauttaa. Tiedoksi, että kotilot tykkäävä erityisesti kaikista kesäkukista.

Hautausmailla kuuluu käyvän ikäviä kukkavarkaita, vaan näyttää niitä liikkuvan toisen ikkunoiden allakin. Pitäisköhän virittää joku ansa?

Kuvasinpa tuon kukkasen silloin, kuin oin vaihtanut sen kukkaruukkuun ja tämä kukkanen oli kadonnut ja tuo aluslautanen jäi vaan jälkeen. Rahallisesti ehkä tuo lautanen olisi ollut arvokkaampi, silä se oli joku vanha Arabian asetti. Nauratti vielä, että parvekkeen pöydälle oli jäänyt Teema-muki ja joku Riihimäenlasin asetti....vaan kukka oli enemmän varkaan mieleen.

Tuntuu tietenkin aika vähäpätöiseltä asialta, mutta minun reviirilleni on tultu ja se tuntuu pahalta.