On ollut aika tohina viikko. Hieman kuulolla olen kulkenut kolmatta viikkoa ja viime lauantaina sitten odotus palkittiin. Meidän kuopuksen perheeseen syntyi odotettu, pieni prinssi. Isoveikka oli alkuviikosta yhden yön mummilassa yökylässä, kun äitee oli vielä laitoksella. Hieman sekavalta tuntui varmaan pienen miehen aatteet, kun ei vielä oikein ymmärtänyt parivuotias, mistä oikein on kyse. Onneksi yhden yön jälkeen tuli jo vanhemmat hakemaan lapsen kotiin, mutta huomiota ei enää tästä lähtien saisi pelkästään itse, vaan se olisi jaettava pienen vauvan kanssa molemmille tarpeen mukaan. Hyvin se yö meni mummilassa, eikä mitään ongelmia tullut.

Tässä kuva ensitapaamiseltamme. "Tämä on mummin uusi vauva, nimeä en 'muista' ".

Ensituttavuutta ukin kanssa. Mahtuu vielä niin hyvin syliin.

Meillä itsellämmekin on oma "joulunlapsi". Esikoisemme syntyi aikoinaan myös ennen joulua ja muistan vielä kuinka pääsin jouluaattona kotiin sairaalata. Hänen syntymäpäivänsä oli tänään, vaikka sitä ei kummemmin vietetty. Oli minulla sentään pakasteessa paketti vanilijakorvapuusitjäätelöä, jota tarjosin kauppareissulta piipahtavalle esikoiselleni ja perheelle.

Tänään olisi ollut vielä yhdet synttärikahvit tiedossa, mutta oli pakko jättää ne väliin. Huomenna juhlimme äitiäni, jolla oli eilen syntymäpäivä ja siskon tytärtä, jolla oli tänän syntymäpäivä. Kylläpä on suvussa synttärijuhlijoita sattunutkin tälle viikolle.

Pian pääsee joulun valmistelupuuhiin ja tämä on sitten vauvan ihan eka joulu ja ikää vasta aattona on 12 päivää. Kyllä nyt vipinää piisaa, kun on jo kuusi lastenlasta.