Synttäreille piti tehdä jotain suolaista ja tällaisen ohjeen löysin reseptieni joukosta ja päätin kokeilla. Ihan hyvää, kasvispitoista juustopiirakkaa. Siihenhän voi tietenkin kokeilla ihan mitä muutakin tahansa, kuten sieniä ja sipulia. Makuja on monia.

FETA-PARSAKAALIPIIRAKKA

1240497606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 pkt (400g) valmista, pakastepiirakkataikinaa

300g Parsakaalia

3 tomaattia

1tlk (385g) fetajuustokuutioita

1 tlk (2 dl) ruokakermaa

2 kananmunaa

1tl oreganoa

3/4 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 dl juustoraastetta

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina piirakkavuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Kietä paloteltuja parsakaaleja muutaman minuutin suolavedessä. Anna valutettujen parsakaalien jäähtyä hieman. Levitä piirakkapohjalle parsakaalit, kuutioidut tomaatit ja fetakuutiot. Sekoita ruokakermaan munat ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla, n. 35 minuuttia.

Tämä ohje on Ruoka-Pirkasta napattu.

PARSAKAALIPIIRAKKA

1240497988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sama ohje, mutta jätin vain fetajuustokuutiot pois. Kaikki kun eivät pidä fetajuuston mausta. Se on niin makuasia.