Synttäreille piti tehdä jotain suolaista ja tällaisen ohjeen löysin reseptieni joukosta ja päätin kokeilla. Ihan hyvää, kasvispitoista juustopiirakkaa. Siihenhän voi tietenkin kokeilla ihan mitä muutakin tahansa, kuten sieniä ja sipulia. Makuja on monia.
FETA-PARSAKAALIPIIRAKKA
1 pkt (400g) valmista, pakastepiirakkataikinaa
300g Parsakaalia
3 tomaattia
1tlk (385g) fetajuustokuutioita
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
2 kananmunaa
1tl oreganoa
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina piirakkavuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Kietä paloteltuja parsakaaleja muutaman minuutin suolavedessä. Anna valutettujen parsakaalien jäähtyä hieman. Levitä piirakkapohjalle parsakaalit, kuutioidut tomaatit ja fetakuutiot. Sekoita ruokakermaan munat ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla, n. 35 minuuttia.
Tämä ohje on Ruoka-Pirkasta napattu.
PARSAKAALIPIIRAKKA
Sama ohje, mutta jätin vain fetajuustokuutiot pois. Kaikki kun eivät pidä fetajuuston mausta. Se on niin makuasia.
Kommentit