Tänä kesänä on tullut poimittua mustikoita enemmän, kuin miesmuistiin aikaisemmin. Nyt ollaan oltu vielä viikon verran lomalla ja tänä aikana olemme noukkineet yli 20 litraa mustikoita ja pitkän kesäloman aikana jo 28 litraa. Tosin suuri osa niistäkin marjoista on mennyt jakoon sukulaisille. Lauantaina leivoin ison pellillisen tällaista mustikkaista muropiirakkaa mökillä. Yleensä teen piirakan pyöreään lasivuokaan, vaan nyt oli kaikki kulkeutuneet kotiin mökiltä ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäikin leipoa piirakka isoon leivinvuokaan. Tein siis kolminkeraisen määrän taikinaa ja mustikoitakin meni ehkä parisen litraa, kun aika reippaan kerroksen laitoin.
MUROTAIKINAPOHJAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
pohja:
100g margarinia
100g (1dl) sokeria
1 muna
2 3/4 dl (200g) vehnäjauhoja
1 tl sokeria
pinnalle:
n. ½ litraa mustikoita ja vadelmia
hienoa sokeria marjojen pinnalle
Valmista piirakka näin:
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna hyvin sekoittaen.
3. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe
4. Levitä taikina tasapohjaiseen voideltuun piirakkavuokaan
5. Paista pohjaa n. 10 min, 200 asteessa
6. Ota vuoka uunista, levitä mustikat pinnalle ja ripottele sokeria reilusti päälle. Paista vielä n. 15 min.
Kommentit