Huonosti nukuttu yö takana. Heräsin varavuoteelta makkarin viereisestä huoneesta. Keittiöremppaa varten makkariin siirretty pakastin hurisi koko alkuyön niin vietävästi, ettei siinä metelissä osannut nukkua. Keräsin kimpsut ja kampsut ja vaihdoin majapaikkaa. Vanha pakastin hurisi niin, että tuntui kuin olisi ollut risteilylaivalla.

Sisko pyysi aamusella kanssaan kirppikselle ja shoppailemaan. Niin päätin lähteä ulos tuulettumaan. Eihän nämä työt täältä mihinkään karkaa. Lisäksi olo tuntui vielä kuin osuuskaupan hevosella... pää oli sekaisin ja tuskanhikinen olotila. Kirppikseltä löysin vain saunapesusetin ja miehelle mustavalkoisen tv/maktkaradioyhdistelmän. Tällaista se kuulema on "aina halunnut".

89737.jpg

kirppislöytöni: saunapesusetti  (60 cnt) ja mustavalkoinen tv/matkaradioyhdistelmä (6 euroa), joka on aika kiva ja pienikokoinen

Treffasimme vielä vanhimman sisareni, joten menimme kolmistaan pullakahveelle kahvilaan. Sitten shoppailimme cittarissa ja kotimatkalla eksyin kukkaostoksille. Ostin mökille parvekelaatikoihin pieniä sieviä vaaleanpunaisia kukkia. En tiedä oliko ne petunioita vai mitä lienee. Nättejä kuitenkin.

Iltapäivällä vietiin myytävänä ollut hyllykkö uudelle omistajalle ja poikettiin HongKongissa ostoksilla. Hain mummonmökin ikkunoille pelargonioita. Mielestäni niitä pitää siellä olla, vaikka muita kukkia ei sitten raaskisikaan ostella. Vanha pelargonia kuuluu mummon akkunalle. Niitä on sitten ilo kesällä katsella ja iloa niistä on varmaan naapureillekin, kun niitä ihailevat. Harmillista, että niihin uppoaa aina niin paljon rahaa. Ennen pelakuita sai muutamalla markalla, mutta nykyään joutuu pulitamaan muutaman euron kipaleelta. Kun ostaa parikymmentä kukkaa, niin siitä syntyy sievoinen summa. Olenhan yrittänyt niitä säilyttää talven yli, mutta huonolla menestyksellä. Kerran vein naapurin karjakeittiöön, mutta hiiret pistivät ne poskeensa. Toisen kerran vein toisen naapurin kellariin ja hiiret jyrsiät taas kukkien juuristot ja kantoivat multaa hillopurkkeihin. Sitten toin kerrostalon kellariin, mutta eihän siellä mitään säilynyt kun oli liian lämmintä. Sitten toin kotiin kirjakaapin päälle. Muutama säilyi. Viime syksynä toin taas kotiin, mutta yksi kukka oli vain keväällä elossa. Joten aika turhauttavaa homaa. Pitänee kai aina ostaa uudet ja katsoa milloin ja mistä saa edullisemmin.

Tänään on sitten huilattu hieman tuon keittiöprojektin kanssa. Siirsimme tuon metelöivän pakastimen toiseen huoneeseen, ettei tarvitse kahta viikkoa kuunnella sitä hurinaa. Keittiöstä vielä elintarikkeet ja muuama tavara huomenna pois, niin sitten saa minun puolestani remonttimiehet saapua.

Huomenna juhlitaan kuopuksen 27v. synttäreitä ja tupareita. Oikeastaan siitä on tänään kulunut nuo vuodet kun saatoin tämän poikalapsen tähän maailmaan. Tosin on kyllä niin kauan aikaakin kun olen sairastanut raskauden aikaista raskaushepatoosia, joka jäi pysyväksi vaivaksi ja johti vakavaan maksasairauteeni ja näihin siirtoleikkauksiin. Kaikesta huolimatta olen saanut elää nämä 27 vuotta ja seurata lapsieni elämää.