Viikonloppuna oli taas aikaa kierrellä muutamalla kirppiksellä. Tosin näin joulun ja Uuden vuoden jälkeen eivät aivan kaikki kirpputorit ole vielä aukaisseet oviaan.

1194147.jpg

Lauantain reissu oli antoisa eli kaikkea kivaa löyty, mutta sunnuntainakin löytyi ihan mukavia tavaroita.. Ostin sabluunoita (kuvassa yläoikealla) ja niiden läpi voi puhallella tusseilla tai voihan vaikka maalatakin. Eiköhän niille jotain käyttöä löydy korttiaskartelussa tai nukkekotien tuunauksessa. Sabluunat maksoivat vain euron. Kattoplafondin sain 2,5 eurolla. Tosin se ei ole tarkoitettu meille itsellemme, vaan lupasin sellaista katsoa erääseen toiseen huusholliin. Taiteillessani olen käyttänyt yleensä vanhoja maitotölkistä leikattuja kartonkeja. Pinkin kangaspintaisen, kartonkilehtisen albumin ostin parilla eurolla. Siihen voisi vaikka tallentaa pikkulasten kuvia. Mulle on jäänyt muutenkin aika läjä vanhoja valokuvia lipastonlaatioiden uumeniiin pölyyntymään.
Vuosi 75-kirjoja minulla on 80-luvulta lähtien toistakymmentä kappaletta, mutta tämän kirjan ostin ihan erityissyystä....yksi tärkeistä vuosista, elinkaaressani. Pitäisi kai vältellä noita vanhoja lehtiä, kun niitä on meinaan vielä vanhempia nurkat pullollaan, mutta ei näitä. Jotain houkuttavaa niistä näyttää löytyvän, joten eihän sitä koskaan tiedä, jos niille löytyisi vielä käyttöä. Pitsiäkin sattui silmiini. Nyytissä on sitä muutamia metrejä. Lähinnä ajattelin, että siitä voi saada esim. kivoja verhoja nukkekoteihin, kunhan siihen hommaan pääsen joskus käsiksi.
Tauluja on vinopino kaapissa, kaapin päällä ja minne niitä ikinä saa sullottua. Olen pikkuhiljaa ajatellut, että kai niihin pitäisi pikkuhiljaa saada kehyksiä laitettu. Parit kehykset ostin Valtterin kirpparilta sunnuntaina. Taitavat olla tutun valokuvaajan myymiä, joita olen ostellut taannoin myös markkinatoriltakin. Toiset kehykset maksoivat kaksi euroa ja toiset kolme. Tosin ne ovat ehkä sekundaa mittasuhteittensa vuoksi, mutta niin on kuvanikin jotian ihan muuta kokoa. Pitäneee kai jossain vaiheessa hieman kulmasahalla tehdä sopivammmiksi tauluihini. Yhdet lähes sopivat kehykset löytyi erääseen tauluun kaapista, kunhan mies hieman saa hiottua lisää tilaa, jotta taulu mahtuu kehyksiin. Ehkä niitä voisi jopa myydä, jos jotain kiinnostaisi.

Ostettiin menneellä viikolla Gigantista lahjakortilla keittiöön uusi lamppu eli sellainen kohdelamppu, jossa on kolme halogenilamppua. Täytyy kyllä kertoa, että olipa hyvä kauppa. Ensin maksettiin lapsosen joulukuusesta 12 euroa ja saatiin saman arvoinen lahjakortti. Sillä maksettiin sitten lviikolla tuo amppu ja vähän toistakymppiä piti laittaa lisää hintaan. Joulukuusesta tuli näin ollen ilmainen.  Tämä kirppikseltä ostamamme lamppu on vähän saman mallinen kuin ne kohdevalaisimessa olevat lamputkin.  Virolaisia lankoja en millään voinut vastustaa. Ajattelin joku päivä sitten mielessäni mustaa hapsulankaa ja nyt sitä oli puolentoista euron kerähintaan, kuten myös tuota virolaista pehmeää angoratyyppistä lankaakin ja väri on just tutun vaalean punaista.

Rillikotelot piti alunperin ostaa lapsenlapselle, mutta ei enää tarvinnutkaan, joten ehkä ne käyvät vaikka aurinkolaseilleni. Nyt täytyy myös alkaa suosimaan jonkin verran mustia vaatteita, joten ostin kaksi mustaa puseroa. Toisessa on pehmeää karvaa kauluksessa ja hihansuissa. Toisessa pitkähihaisessa on jotain loitoa ja kimalletta.
Tuolla vasemmalla yläkulmassa on vielä eilisiä löytöjäni. Iso nippu piiruslevyjä, joiden avulla lapsetkin voivat opetella piirtämistä.Vihreä pieni kimaltava korulipas on kaunis turkoosin värinen ja pienin lasinpalasin koristeltu. Sehän ky vaikka mihin tarkoituksiin. Lisäksi löysin rasian vanhan mustekynän teriä. Mulla pitäisi olla jossain jemma-nimisessä paikassa niitä mustekynän varsia. Toivotaan, että löytyy. Ostimpa neljä arkkia kiiltokuvia. Mitähän jos alkaisi keräilemään niitä?

Kohta tulee hurjan huono omatunto, jos ei pikkuhiljaa tee noille tarpeettomiksi jääneille tavaroilleen jotain. Pitäisi kai varata lähiaikoina myyntipöytä joltain kirppikseltä ja lähteä reippaasti myymään omia turhuuksiaan.