Kun nukkekoti oli haettu, niin samalla päätettiin lähteä pitkästä aikaa kirppiskierrokselle. Tosin ei ollut paljon rahaa tuhlattavana, mutta jospa jotain löytöjä sattuisi tekemään. Aloitimme täältä:

353388.jpg

Tämä talo on Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kissatalo, jossa hoidetaan kodittomia ja hyljättyjä kissoja. Heillä on tilan yhteydessä pienoinen kirpputori, josta silloin tällöin tekee jotain löytöjä edulliseen hintaa. Tänään kävimme siis penkojaisissa täällä.

353390.jpg

Kissakirppis on aika pienikokoinen, joten osa tavaroista on sijoitettu ulkosalle hyllyihin ja osa on teltoissa pihamaalla. Pengoin kylmässä teltassa leikkikaululaatikoita ja tulos oli muutama hiuslenkki, yksi nukkekodin nukke. Mitäs muuta sisältä löytyikään?

353393.jpg

Silmäni osui kauniiseen kontaktimuoviin, jota voisi kenties käyttää nukkekodissa. Tosin mietin, että tässä taitaa olla kyllä suhteellisen isot kuviot seiniin. Ostin kuitenkin, kun sain sen 10 centillä, joten eiköhän se johonkin kelpaa. Lisäksi löysin kaksi pakettia pienikokoisia kakkulautasliinoja, joissa oli ihania ruusukuvioita....niitähän voi käyttää korttiaskarteluun.

Kappas vaan, löytyi kasa lankaa. Kolme kerää lilaa Novita Rose-mohairlankaa ja iso pussillinen velourlankaa, joka on jotain ulkolaista. Siitä oli aloitettu neulomaan jotain neuletta, mutta todennäköisesti perheessä on ollut kissa, joka on päässyt emännän käsityöhön käsiksi ja tehnyt siitä valmista jälkeä. Näinkin voi käydä. Ihmettelin ensin, että miksi lankaa on purettu pieniin keriin, mutta kun otin sen neuleosan käsiini, niin huomasin, ettei ketään voi neuloa niin epätasaisesti kun välissä on isoja lankalenkkejä ja välillä lanka poikki. Viininpunaista samettilangan tapaista velourlankaa oli pussissa punnituksen mukaan n. 590 grammaa ja lisäksi pari vihreää pietä kerää, joissa oli lankaa yhteensä n. 90 grammaa. Eiköhän niistä jotain saata tehdä. Maksoin yhteensä langoistani eli mohairista ja velourista 3 euroa, joten ei siinä isoa tappiota tule, vaikka ei sitten onnistuisikaan.

Lähdimme vielä Kannelmäen asemalle katsastamaan kirpputori Ainoa, joka oli muuttanut jokin aika sitten toisesta paikasta siihen. Vasta äskettäin kuulin uudesta sijainnista ja kävimme katsomassa mitä löytyy. Sitä ennen piipahdettiin Malminkartanossa itsepalvelukirppiksellä.

353406.jpg

Kirppikseltä löytyi vain nukkekodin jääkaappi ja siemenhelmistä tehdyt helmet. Helmet penee purkuun ja voin käyttää niitä udelleen kun opettelen helmitöitä.
Mukaan löytyi myös hiustenleikkuuseen sakset, uudet Fiskarsin kynsisakset, 3½ numeron; 60 cm:n kierrepuikot sekä decotarraboordia ja Blues puuvillalankaa kerä.

Kotimatkalla kävimme kaupassa ja nippanappa ehdimme vielä oman lähiön itsepalvelukirppikselle, josta löysin vain nuo helmet.

Huomenna....ei kun tänään (katsoo kelloa ja se on taas yli puolen yön) on kirppikset auki. Katsotaan raaskiiko ostaa mitään, kunhan ensin ehtisi nukkumaan.