Kiitos vaan Lissulle vinkistä eli mistä saa helposti nukkekodin kalusteisiin peililasia. Käväistiin tänään iltapäivällä miehen kanssa Biltemassa. Taka-ajatus olikin tietenkin kaksipuolisen teipin hakeminen ja sitten siinä sivussa piti ostaa vähän muutakin. Vinkin saatuani, haluisin tietenkin mennä heti katsomaan, että mitä ihmeen leikattavaa peililevyä on olemassa. Sieltähän se autotarvikepuolelta löyti. Peilipintaista materiaalia, joka on oikeasti tarkoitettu esim. rikkinäisten taustapeilien korjaukseen. 7x10" kokoinen peililevy maksoi kuusi euroa ja siitä riittää moneen nukkekodin peilikaluseeseen tai sisustukseen.

Peililevyssä on ohut suojakalvo päällä, joka suojaa lasilevyn pintaa ja otetaan pois kun työ on valmis. Lisäksi ostin rullan alumiimiteippiä, sillä ajattelin sen myös ajavan saman tarkoitusken ja käyhän sekin varmaan myös korttiaskarteluun. Tuo Bilteman kaksipuolinen teippi on ihanteellista korttikuvien kiinnitykseen, toki käytän myös kapeita teippejä kapeempiin kiinnitettäviin osiin.

Näpertelin lipastoon itse peilin, joka oli tosin koekappale ja ei ihan ekstraa, sillä kulma jäi hieman vajaaksi. Mies auttoi lavuaarin peilin leikkauksessa ja kiinnityksessä, joten se on paremmin onnistunut. Ehkä tässäkin asiassa, kokemus opettaa.

Joku päivä voisi kokeilla mattojen tekoa. Taannoin ostin sellaisen simppelin vekottimen, jolla voi pujotella räsymattoja vaikkapa langasta. Ajattelin, että minkäköhän lainen matto tulisi esim. Palma-langasta, jota taitaa lankavarastosta vielä löytyä.