Torstaina käväisin pika-pikaa kirpparilla ja oli pakko ostaa itselleen Lapin matkaa varten lapaset, kun ei ole saanut aikaiseksi tehdä itselleen lapasia. Toki täyttyy vielä miettiä, että kannattaako kahden ja puolen euron hinnalla edes tällaisia kirjoneulelapasia itse yrittää edes väkertääkään.

1406281.jpg

Minusta nämä olivat niin pirteän väriset ja uskompa, että ovat ehkä lämpimmätkin kuin nahkarukkaset. Varsinkin, jos laittaa vielä toiset lapaset alle. Talviliikuntapäivillä, Rovaniemellä, on varmaan kylmempää kuin täällä etelässä.

1406282.jpg

Täytyy kyllä myöntää, että on jollain ollut näissä lapasissa neulomista. Kerran olen itse tehnyt aikoinani ns. Revontulilapaset itselleni ja meinasin seota vallan pienten eriväristen lankakerien kanssa, joten se siitä kirjoneuleesta omalta kohdaltani.

Lisäksi ostin Hobbarista lauantaina itselleni kahdet uudet talvisaappaat, sillä aiemmat ovat kaikki joitain kirppislöytöjä ja ei aivan Lapin rinteille sopivia ja ajatellen vielä, että siellä voi olla pakkastakin. Lapin Urheiluopiston maastoon menemme eli Ounasrinteen tuntumaan.