...Joulumaa, on ihmismielen rauhan valtakunta, eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä, joulumaa jos ihmiseltä löytyy sydämestä.

Tänään laitoin herätyskellon vartavasten soimaan  ehtiäkseniToimintakeskuksen jouluiseen yhteislaulutilaisuuteen. Siellä oli laulattamassa yhteislaulutilaisuuksista tutut Irja ja Tauno Suomi. Kymmensivuinen vihko uudempia ja perinteisiä joululaujua kaikui salin täydeltä. Ihanaa oli kuunnella ja itse laulaa niitä. Aloitimme tuolla Katri-Helenan kauniilla joululaululla. Joululaulujen lomassa nautimme joulutortuista ja kahvista pipareineen. Tästä se joulutunnelma alkoi. Pieni kömmähdyskin sattui, kun unohdin kiireessäni sulkea puhelimeni ja tuntui hieman nololta tietenkin kun kesken kauniin joululaulun puhelimeni soitti Tico-ticoa eli sambaa. Ei olikein sattunut tuohon joulumusiikkiin....täytyi laittaa asia vähän huumoriksi. Suljin sitten kylmän rauhallisesti kännykkäni ja jatkoin laulamista. Onneksi ei kuitenkaan oltu kirkossa laulamassa. Silloin olisi nolottanut entistä enemmän.
Laulutuokion jälkeen suunnistin kotiin päin.

304329.jpg

..ja jos jouluna ei ole lunta, niin voiko joulupukki tullakaan...No, tänä aamuna lähtiessäni sinne laulutuokioon näytti matkan varrella tällaiselta. Jotain pientä toivoa siis lumisateesta jo voisi olla. Sen verran pakkasen puolella kuitenkin ilma jo on, että tien pinta näytti kuuraiselta ja taivaanranta oli tumman värinen, jospa vielä lunta jaksaisi sataa. Toivotaan, että sitä joulupukkia nähdään näilläkin main, oli sitten lunta tai ei.

Malmin toimintakeskuksessa näköjään jatkuu lounasruokailu ainakin tammikuun ja toivossa eletään, että asia muuttuisi sosiaalilautakunnassa.Eipä niillä menoilla paljon säästöä saada aikaiseksi. Luulempa, että on paljon isompia säästökohteita olemassa. Toimintakeskuksen väki jakoi nostalgiset joulutervehdykset kävijöille. Siitä muistui mieleen jotain edesmennyttä Malmia, kun vielä olin pikkutyttö. Nyt on Malmikin muuttunut tuosta hyvin paljon.

304336.jpg
Malmin toimintakeskus tuossa entisen KOP:n takana. Tällaista oli ennen vanhaan Malmilla.