Tänään sain viimein aikaiseksi tehdä saamistani kahdesta kurpitsasta kurpitsasalaattia. Kurpitsoistani sain yhteensä 5 litraa kuutioituna.

206506.jpg

KURPITSASALAATIN OHJE

3 litraa kurpitsapaloja

1 litra etikkaa (½ l. väkiviinaetikkaa ja ½ l. vettä)

750 g sokeria

valkopippuriherneitä

muskottikukkaa

kanelipala

inkiväärinpala

Kurpitsa kuoritaan, halkaistaan ja siemenet poistetaan. Hedelmäliha leikataan kuutioksi. Etikka, sokeri ja liinatilkkuun sidotut mausteet keitetään kirkkaaksi liemeksi, johon kurpitsanpalat lisätään ja keitetään siinä läpikuultaviksi. Salaatti pannaan lasitölkkeihin, jotka peitetään heti.

Itse tein kaksinkertaisen määrän tuota etikka+maustelientä, koska kurpitsaa oli viitisen litraa. Tosin en tehnyt aivan noin voimakasta etikkaliuosta kuin ohjeessa. Pullon kyljessä oli 1 osa väkiviinaetikkaa ja 2 osaa vettä...eli jokseenkin siinä suhteessa. Kotona ei ollut inkiväärin palasta ja muskotin mausta en pidä, joten jätin ne mausteista pois. Pesin lasitölkit, kuumensin ne uunissa ja kumitiivisteet keitin kiehuvassa vedessä. Nyt vain odotellaan jokunen viikko ja sitten pääsee maistelemaan. Kurpitsasalaatti on hyvää myös salaatin lisukkeena. Monesti teen lehtisalaattia, tomaattia, kurkkua ja sitten lisään joukkoon kurpitsasalaattia. Hyvää on.