Kaikesta edellisen viikon epäonnen kohtaamisesta huolimatta, päästiin perjantaina lähtemään mökkimaisemiin. Torstaina oli vielä siis hieman nuutunut olotila edellisen päivän kuumepiikin johdosta, mutta perjantaina olo oli normaalin kaltainen. Reisikipukin oli tipotiessään. Uskon todellakin naapurin rouvan vinkkiin, että napsahdus jalassa olisi merkinnyt sitä, että jotain oli mennyt pois paikoiltaan kaatumisen yhteydessä ja napsahti takaisin oikeaan asentoon. Keskiviikon kipuilun jälkeen jalka vaikuttikin lähes normaalilta ja perjantaina en muistanut juurikaan edes kaatuneeni, mitä pieni ruhje nilkassa ja polvessa siitä vielä kieli.

968009.jpg

Sen verran syksyisen koleaa, että tunnelmallisen lämmin takkatuli pyttyuunissa lämmittää mukavasti ja tekee mökin kotoisen oloiseksi. Oikeastaan mökkiin tulee lämpimämpää kuin kotona on ollenkaan.

967766.jpg

Mökkimatkalla ostin paikallisesta marketista kuusi kappaletta kauniita Callunoita edulliseen hintaan. Yleensä en mökin pihapiiriin viitsi syksyisiä istutuksia laittaa, mutta ajattelin nyt laittaa ja hieman männyn oksilla kukkalaatikkoa somistaa näiden Callunoiden kera.

967777.jpg

Jotenkin syksyin maisema mökin lähistöllä näytti niin ankealta. Puista oli tippunut lähes kaikki lehdet ja vain jokunen yksittäinen kukka jaksoi vielä piristää maisemaa. Ilmakin oli niin kosteaa ja syksyisen oloista. Lähdin lauantaina iltapäivällä hieman kävelemään läheiselle metsäaukolle, jossa ajattelin olevan hieman enemmän väriä. Siellä kasvoi  enää matalaa aluskasvillisuutta. Tosin pieniä pihlajan alkuja näytti olevan kauniissa värissään. Metsien puut eivät ole tuolla leveysasteella saaneet moniväristä ruskasävyä. vaan värit vaihtelivat vihreästä keltaisesta kuihtuneen ruskeaan. Pienikin väripilkku luonnossa tuo iloa syksyyn.

967801.jpg

Yksinäinen pieni päivänkakkara oli jäänyt kukkimaan tienvierustaan nurmikolle. Jokunen lupiini kukki myös mökkiportin liepeillä. Kotoisessa kukkapenkissäkin oli vielä joitain kukkia kukassa. Tosin parvekelaatikoiden kukat vetelivät viimeisiään. Siinä ne sitten olisi olleet ne mahdollisesti satasella ostetu pelargoniatkin, jos olisin sijoittanut sellaisiin kalliisiin kukkiin, mutta onneksi sain edullisemmin, niin ei harmita ihan niin hirveästi.

967868.jpg

Nauhus kukkii vielä kukkapenkissä. Tosin sen kukkiminen jäi kyllä melko myöhäiseen syksyyn. Komea maksaruohokin on vielä osoittain kukassa. Mikäköhän tuo taaimmainen pinkki kukkanen on...olen unohtanut ihan kokonaan sen nimen?

Tämä viikonloppu oli mukava mökillä, sillä saimme viraaksemme yhdeksi vuorokaudeksi pikku-ukon perheineen. Kolmikuinen pikku-ukko on hyvin tarkkaileva ja hymysuinen pieni mies. Nauratti aivan, että Yölinnun konserttia kuunnellessa vaavi pisti kapinan heti, kun musiikki tv:stä taukosi. Ihan ilmiselvä tanssipoika siitä tulee. Mummi otti muutaman tanssiaskeleen vaavi sylissään lattialla äidin ja isin olessa saunassa. Niin kauan oltiin tyytyväisiä kun liikettä piisasi, kun se loppui, niin tuli meteli...lisää siis vauhtia. Mökillä ei oikein tullut juurikaan tehtyä niitä tavanomaisia syyspuuhia...mutta onhan tässä vielä hieman syksyä jäljellä.

Takoitus oli istuttaa ostamani Callunat kukkalaatikkoihin, mutta mistä niitä männyn oksia saisi joukkoon? Siispä... sanoin miehelleni, että mitäs jos kaataisit yhden männyn, jotta saisin hieman männyn oksia? Heh...ei nyt ihan sitä varten kannata mäntyjä kaadella, mutta kun tuosta polttopuiden saamistesta on ollut puhe koko kesän. Tarkoitus on ollut syksyllä kaataa muutama puu pihapiiristä. Naapuri sattui olemaan paikalla ja niinpä hän lähti moottorisahaa hakemaan.

967977.jpg

Nämä männyt ja kuuset ainakin tästä etualalta oli tarkoitus kaataa. Jätämme toistaiseksi koivut pihapiiriin.

967983.jpg

Pihapiiri on ollut ehkä hieman liian pieni ja nuo havupuut pihan tuntumassa keräävät itikoita ja räkättejä pihamaalle. Niinpä päätimme hieman laajentaa tätä reviiriämme ja mietitään jatkossa mitä siihen sitten tehdään. Nyt siis yhden männyn sijasata lähtikin miehen laskujen mukaan 13 puuta.

967995.jpg
Tässä olisi nyt hieman havuja kukkalaatikkoon...

Kaikki on vinksin vonksin...tai ainakin heikun keikun, ennen kuin saadaan puiden oksat karsittua rungoista ja olisi vielä paljon kirveellä tai halkomakoneella töitä. Jää sitä vielä oksasilppurillekin hommia. Aika ehkä loppuu kesken....muutama viikonloppu enää jäljellä ja sitten ei taas tiedä mitä tuolta taivaalta vielä tippuu. Toivottavasti ehditään saada puut edes hieman pienimmiksi ja kuivumaan.

Illalla sitten lähdimme kotia kohti ja aika pimeää olikin jo ajomatkan aikana. Hirviäkin piti hieman varoa, kun on hirven metsästysaika. Mökkimaisemissa kuului sunnuntaina muutama laukaus hirvimetsästä...tulikohan saalista?