Tänään oli kuntosali ja pitkästä aikaa menin sinne bussilla, kun ystävätär oli sairaana enkä saanut siten kyytiä. Kävelin naapurilähiön pysäkille. Miksi välillä sapettaa? Pysäkeille on rakennettu katosksia, jotta matkustajat voisivat niiden suojassa odotella tulevaa linjuria. Yksi asia vaan joka hieman ihmetyttää. Monesti käy näin, että pysäkillä on yksi tai useampi tuprutteleva herra tai joskus rouvashenkilökin, jotka parkkeeraavat istumaan katoksen alle tupakoineen. Muut matkustajat sitten olosuhteiden pakosta joutuvat nyhjöttämään katoksen ulkopuolella tuiskussa tai tuulessa. Näin kävi tänäänkin. Vanha mies istui katoksessa tupakalla ja en todellakaan viihtynyt siinä savussa, vaan odotin taivasalla, kunnes tämä matkalainen jatkoi matkaansa. Ei hän siis ollut menossakaan bussiin, vaan jäi "tupakkakatokseen" tupruttelemaan, sillä kuka sitä taivasalla viitsisi. Joskus pitää olla sitten savusukeltajana jos haluaa tarksitaa tulevan bussin aikataulun.

Katoksessa on tällainen teksti, joka hieman ihmetytti:

1059720.jpg

Jos se vaan on suositus, niin kukapa tupakkamies tai -nainen siitä välittäisi. Tai ehkä sitten itse olen vaan niin suvaitsematon? Kerran näin yhden isokokoisen miehen istuvan ratikkapystäkin katoksella yksin pitkällä penkillä ja vettä satoi. Mies poltteli siinä sikariaan kaikessa rauhassa. Se oli kyllä mielestäni aika itsekästä.
Onneksi olen saanut oman puolisoni polttamaan tupakkaa parvekkeella. Ennen hän poltteli olohuoneen puolella parvekkeen oven välissä puhaltaen savut muka ulos. No, todellisuudessa ne tulivat takaisin sisälle. Sitten keksin, kun kävimme katsomassa uutta sohvakalustoa, että sillä ehdolla ostetaan, jos poltat partsilla. No, näin sitten on tapahtunut siitä lähtien eli parin vuoden ajan. Keväällä kun ostimme uudemman auton, niin lupasin suostua sillä ehdolla, että autossa ei sitten polteta....eikä ole yhtään tupakkaa poltettu. Hyvää kiristystä...Tosin ei ole mukavaa istua siinä vieressä, jos autossa on kova käry ja itse ei siedä sitä hajua ja savua.