No niin, jospa nyt yrittäisi paremmalla onnella kuin eilen. Tosin tänään näytti olevan vuodatus tosi jumissa...ei enää päässyt minnekään, ei kirjautumaan, ei kommentoimaan.

Eilen siis en mennyt kuntosalille alhaisen verenpaineen vuoksi. Ylilääkäri soittelikin tänään aamusella ja kehoitti puolittamaan uuden verenpainelääkkeeni (Atacand). Katsotaan mitenkä se puolikas vaikuttaa. Ainakin tänään on olo ollut parempi ja paineet hyvällä mallillaan.

Tarkoitus oli eilen lähteä kuntosalilta suoraan linja-autolla paikkaan X, josta Marsu olisi napannut minut kyytiin. Kun tuon verenpaineeni takia en sitten viitsinyt lähteä salille pyörtyilemään, niin soitin Maijulle ja kyselin, jos Kirsti mahdollisesti nappaisi minutkin kyytiinsä, niin lähtö olisi huomattavasti lähempänä. Näin se sitten onnistuikin. Lähdimme ajoissa, jotta ehtisimme vähän shoppailla ennen kuin menisimme Marjan luokse. Käväisimme Klaukkalan käsityökeskuksessa. Kuvittelin siellä olevan vain valmiita käsitöitä myynnissä, mutta siellä olikin kaikkea ihanuuksia. Minun oli ihan pakko ostaa pieni pussi hahtuvaa ja huovuttamisneula, jos sellaista voisi vielä opetella. Lisäksi Marsu oli tehnyt aiemmin Loopan ja tätäkin pitäisi kokeilla. Ostin siis loopan tekoon terkoitetun muovisen apuvälineen. Lisäksi tyttärentytär toivoi mummin tekevän mohairista huivin, kuten siskollaankin on. Lupasin tehdä Salomonin solmuhuivin saman kaltaisesta langasta.  Liikkeestä löytyikin Kitten Mohairia useita värisävyjä. Sitten vain soittelemaan tytölle ja selostamaan minkä laisia värejä löytyy. Uskaltauduin ottamaan rosa/lilasävyistä Kitten Mohairia kaksi kerää. Jos tämä ei kelpaa tytölle huiviin, niin sitten mummi saa siitä jotain ihanaa itselleen. Oikeastaan jo aloitin huivin ja jos ei kelpaa, niin teen sen itselleni. :)

338070.jpg

338266.jpg

Huomaahan sen, että värillä ei ole väliä, kunhan se vain on pinkki.

338279.jpg

Ensinnä esittelen teille sen huivin, jonka tein Cottonellalle lahjaksi kässäkerhon joululahjaswappina. Silloin hätäpäissäni en muistanut kuvata huivia, kun lähetin sen Marjalle. Huivi on tehty Isoveli Colorista. Se on kaulahuivin mallinen.

Itse kukin olimme varanneet käsitöitä mukaamme, kuten Maijukin kipeän kantositeessä olevan kätensä kanssa. Hädässä ystävä tunnetaan. Aloittelimme hieman Maijun tekelettä, että saisi sen joskus valmiiksi. Itse tein jonkun verran, sitten Kirsti ja Marja taisi innostua neulomaan sitä enemmänkin. Saa Maiju sitten harmistella, kun olemme kaikki neuloneet omalla käsialallamme ja tehneet totuttuun tapaan nurjat silmukat. Saas nähdä tuleeko vielä sanomista. Toki Maijultakin käsityö kävi.....meinaan vasurillakin voi pistellä herkkuja naamaan. Käsityötä sekin on.

338277.jpg

Ja ettäkö minä en olisi mitään tehnyt... Oli mulla mukana huopatossutekeleeni, jota tein Huopaset langasta ja sileällä neuloksella. Oli taas ihmetyksen hetki, kun Tarjuska neuloi harmaata, eikä totuttuun tapaan pinkkiä. Enhän mä voi sukulaissedälle tehdä pinkkejä huopatossuja, siksi on tämä harmaa. Katsotaan mitä näistäkin tulee.

338282.jpg

338285.jpg

Ullaneuleen ohjeellahan tämä valmistuu ja piti välillä pitää hetki paussia, kun oli paljon filmattavaa ja syötävääkin löytyi kuin emäntämme Marja oli loihtinut meille ihanuuksia pöytään. Maiju piti sitten huolen, ettei Marja ollut turhaan niitä tehnyt. Anteeksi, kun me mollataan taas pikkusiskoa....Jokainen meistä toi tapansa mukaan nyyttäriperiaatteella jotain herkkuja kässäkerhoon. Kyllä maistuikin hyvältä siinä käsityön lomassa. Kiitos vielä Marjalle.

338286.jpg

Ehti se Maiju välillä muutakin tehdä, kuten etsiä kirjakaupan mainoksesta taas uusia mieltymyksiä. Kohta se pinkaisee varmaan Suomalaisen kirjakaupan alennusmyyntiin. Marjalta meinaa torttu mennä väärään kurkkun, kun tytöt naurattavat.

338284.jpg

Marsu antoi pikaopetuksen loopan tekoon. On tuossa loopamuotissa ohjekin takana, mutta selvempää se kai on jos joku sen ihan kädestä pitäen opettaa. Tosin uudessa Novita lehdessä oli vähän samankaltainen huivi, mutta siinä oli virkattuja lenkkejä ja tuossa on lankalenkkejä. Kiitos Marsu opista...toivottavasti se meni perille.

338274.jpg

Tältä se loopa näyttä tuossa kehikossa eli kaksi kerää lankaa. Toista kierretään kasin malliin loopamuotin ympäri ja toisella kiinnitetään kerron ikään kuin virkkaamalla. Voi tähän virkkuukoukkuakin käyttää, mutta saa sen sorminkin koukittua.

338276.jpg

Ja ettei totuus unohtuisi, niin olemme me jotain saaneet aikaiseksikin. Vähän toisen kuvan onnistui Marsu laittamaan kässäkerhon blogiin eli ettette vaan luule, että siellä ripaskaa on tanssittu ja hypitty pelkästään tuolin päällä. Tuo harmaa tekele tuossa on se minun eka tossuni. Marsulla oli sukkaprojekteja meneillään ja rannekkeet ja siihen kuuluu oma projektisnsa. Maijulla oli vihreä kauluri, jota teimme kimppaan. Marjalla oli mustaa tekelettä (olikohan lapanen), joka oli eilen hieman jäähyllä tuon Maijun tekeleen vuoksi. Kirsti ähersi Fifinsä kanssa eli valkoista neulosta näkyvillä. Päivi teki viininpunaista neulosta ja Anitta neuloi myös sukkia eli taka-alalla rosasinertävää työtä.

Illan pimetessä lähdimme takaisin kotiin Helsinkiä kohti. Vaihdoimme kuskia paluumatkalla, joten minä ja Maiju pääsimme takaisin Marsun kyydittäminä. Kiitos Marsulle ja Kirstille kyydeistä. :) Oli taas mukava ja  rattoinen päivä.

Lisää kuvia löytyy kässäkerhon blogista.