Haaste #39 alkaen la 16.10.2010

 

 

Viikon haasteaihe:


"montako kameraa omistat/olet omistanut?"

Tässä neljä omaa kameraani. Ensimmäinen näistä on Samsungin tavallinen kamera, jonka ostin joskus 90-luvun alkupuolella ja se oli olevinaan niin hieno ja kalliskin silloin elin maksoin jotain tuhannen markan paikkeilla. Nyt se on lähinnä vaan kaapissa piilossa. Enää ei paperikuvia tule otetettua. Seuraava kamerani olikin jo digikamera. Niistä ensimmäisistä digikameroista ei ole kumpaakaan jäljellä.

Tämä Canonin PhoverShot A640 on 10 megan kamera ja sillä tykkään ottaa kuvia, kun siinä on taipuva näyttöruutu ja voi ottaa kuvia kameran ollessa vaikka malko hassussa asennossa. Koviakin se on jo ehtinyt kokea. Kolahtanut Kolilla kovaa kalliota vasten, vaan pienet kolhut eivät tahtia haittaa.

Kolmas digikameraostokseni on ollut pieni, pinkki Canon Ixus 105, 12, 1 megan kamera. Sen ostin siksi, että voi kuljettaa pientä kameraa mukanaan vaikkapa juhlissa ja se jopa mahtuu käsilaukkuunkin.

Neljäs ja arvokkain kamerani on Nikonin digijärkkärikamera, jonka sain käytettynä synttärilahjaksi. Se ei sen arvoa vähennä.....sillä saa kuvattua suurempia aloja eli laajakulmakuvia. Tosin viikonloppuna sille tapthui jotain kuvatessa ja ladatessani matkakuvia koneelleni, tulikin vain kahdeksan kuvaa kortilta. Pelästyin ja onneksi sain vävykokelaan katsomaan mitä kortti oli syönyt. Onneksi hän pystyi jollain ohjelmalla pelastamaan toistasataa "vioittunutta" kuvaani. Vain kaksi niistä oli todellisuudessa kärsinyt jostain, vaan ei se niin harmita. Ihanaa, kun sain kadonneet kuvani takaisin. Siinä läjä kameroita hieman eri käyttötarkoituksiin.