Elo täällä on kuin Helsingin rautatieasemalla. Ihmisiä tulee ja menee, meinaan meidän kotona on "avionten ovien päivä". Tämä remontti on aikamoista hommaa. Miehiä kulkee solkenaan sisään ja ulos. Joku tekee sähköhommia, joku vaihtaa Lvi-osia, joku hajottaa keittiötä ja toinen sitten yrittää kasata jossain vaiheessa uutta tilalle. Heräsin aamulla yököttävään hajuun. Viemäriputken päästä kuulema tulee sellainen haju kun se kuivuu. Sitä ei oltu suojattu millään ja onneksi edes aamulla remonttimies tajusi laittaa siihen sanomalehteä tukkeeksi. Nyt ilmakin tuntuu jo hieman raikkaammalta. Tänään oli pyykkipäivä ja onneksi pääsi hetkeksi tästä hullun myllystä irtautumaan. Tietenkin kone hajosi kesken kaiken ja siitä sitten huolomiestä pyydystämään. Jonkin ajan päästä saapuikin apua ja sulakkeiden vaihdon jälkeen kone pyöri taas iloisesti. Vaatehuolto on ainakin kunnossa tältä erää.

Vielä ei viitsinyt pyykkiä pihalle kuivumaan laittaa, kun remontin takia ikkunoista lentää kaikenlaista roinaa ja vielä on sitä siitepölyäkin ilmassa. Ajattelen usein pyykkiä kuivumaan laittaessani, että miksi mun pitää laittaa vaatteet loogisesti omaan järjestykseen. Siis kaikki pinkin peräkanaa, sitten vaaleanpunaiset omaan riviin, mustat omaan jne. Sitten vielä samankaltaiset vaatteen peräkkäin eli housut omaan riviin, alusvaatteet omaan, T-paidat omaat ja tietenkin muistettava se ettei värit saa olla sekaisin. Onko sen sitten niin väliä, ajattelen, mutta kuitenkin joku pakottaa sisälläni noin tekemään. Ihmisillä on hassuja piirteitä ja tämä varmaan yksi omistani. Sitten on vielä se vaatteiden kaappiin laittaminen, että samanväriset vaatteet ovat samalla hyllyllä ja henkareissa värisävyn mukaan lajiteltuina. Höh, tyhmä minä. On siinä mulla kyllä perustelunikin, että löydän paremmin tietyn värisistä vaatteista etsimäni ettei tarvitse penkoa koko kaappia ja etsiä sitä tietyn väristä paitaa esimekiksi. Varmaan joku ulkopuolinen ajattelee, että onkohan tuo hieman "höpsähtänyt"?

Palatakseni taas "köökin" puolelle:

Kotona odotteli uuden uutukaiset keittiökoneet. Eteiseen oli roudattu uusi jää-viileäkaappi ja hella. Miehet olivat parhaillaan tyhjentämässä jääkaappiamme, kun tulin kotiin. Sanoivat, että olisivat saaneet syötävää. Eihän meillä tosin mitään gourmet-aterioita olisi ollut, sillä remontin aikana kun täytyy tyytyä halpoihin eineksiin. Ehdittiin äiteen kanssa hätiin ja pakattiin kylmälaukkuihin tarpeelliset ruokatavarat ja vanhentuneita heitettiin roskiin. Nyt uusi Helkama hurisee iloisesti olohuoneen nurkassa. Onhan se iloista muutaman viikon päästä sitten sisustaa ihan uuden uutukaista keittiötä. Joka tapauksessa positiivisesti suhtautuu hän tähän remonttiin ja yrittää kaikesta huolimatta elää "normaalia elämää" tämän kaaoksen keskellä ja virkata vaalenpunaista kukkaponchoaan vapaahetkinään.