Kyllä huomasi viikonloppuna mökilläkin, että syksy saapuu pikkuhiljaa. Mökissä oli koleampaa ja hieman kaipaili jo patterista lämpöä tupaan. Illat ovat muuttuneet sysipimeiksi. Mökkitiellä ei ole katuvaloja ja tuntuikin ennen puolta yötä jo olevan aivan pikkopimeää. Pitänee kai sanoa, jopa sysimustaa.

856735.jpg

Näin pimeältä syysillalla näytti, kuin tuosta taustalta näkyy. Tosin mökillä saa aina paljon paremmin nukuttua, kun on pimeää ja hieman viileämpääkin kuin täällä kaupungissa.

856745.jpg

Koivutkin ovat jo aika kellastuneita. Pian alkaa sitten haravointi ja ihan varmasti lehtiä jää vielä kevään puolellekin haravoitavaksi.

856746.jpg

Viikonloppuna olikin aika navakka tuuli ja aika ajoin piti myös pitää villatakkia ja tuulitakkia kylmän suojana. Puut taustalla huojuivat tuulessa ja miehen piti myös tehdä hieman polttopuita syysiltoja varten. Liiterissä kun on ollut pitkiä koivu- ja haapapuita pilkommista vaille valmiina ja ei ole tietenkään kiva ennen saunan lämmittämistä pilkkoa saunapuita, vaan toivoo niitä olevan valmiiksi tehtyinä. Hommaa näin syksyllä kyllä vielä riittää mökilläkin. Pitäisi tehdä joku viikko oksasilppurilla haketta, jotta sitä saisi taas kukkien suojaksi ja huussin kuorikkeeksi.

856744.jpg

Viime syksynä laiskuus yllätti ja päätin olla tekemättä omenahilloa, kun vielä pakkasessa oli tallella aikaisemmin tekemiäni. Kuinkas sitten taas kävikään....Tänä vuonna kaikki omenat ovatkin sitten niin madonsyötyjä ja rupisia.  Yritin valita puusta muutaman vähemmän rupisen, mutta täytyy katsastaa, jos niistä on mihinkään. Tuttava soitti tänään ja tarjosi pari kassillista omenia, jos kelpaa. Täytyy hakea, jos ne ovat vähemmän rupisia kuin omamme.

856748.jpg

Tällaisia kukkia oli kesän jäljiltä, kun ötökät olivat popsinee kasvien lehtiä.

857365.jpg

Syyssateet alkavat lämpöisen elokuun jälkeen ja mökilläkin satoi taas viikonlopun aikana aikamoisia sadekuuroja. Tänään tuli myös yllättäviä sateita täällä kotopuolessa. Olin juuri lähdössä parkkipaikkaa kohti, kun ukkonen yllättäen kajautti sellaisen pamahduksen ja salama löi vain hetkeä ennen kajahdusta sellaisen kohtisuoran valokaaren, että meinasin melkein pudota polvilleni säikähdyksestä. Uima-asut voi varmaan pistää jo naftaliiniin.

Toinkin kotiin jo kukkivia amppelikukkia, sillä ehkä ne viihtyvät täällä kotiparvekkeella paremmin kuin mökillä, jossa saattaa olla jo yöpakkasiakin.

Holtittomasti ajava moottoripyöräilijäkin oli perjantaina liikkeellä kun menimme mökille. Kesän päätteeksi kannattaa ehkä vielä kokeilla onneaan. Luulempa että tämänkin keltaisella viivalla tämän tästä ohittavan motoristin kulku päättyi lyhyeen. Vastassa oli ratsia, josta näköjään oli päässyt ohi, mutta vähän matkan päässä olevasta siviiliautosta ei ollut näköjään päässyt. Mahdollisesti on nyt kortti kuivumassa, sillä 80 aluerajoituksen ollessa voimassa, kuski ajoi reippaasti yli satasta, ohittaen koko letkan. Onni yksillä ja kesä kaikilla. Onneksi ei sattunut mitään onnettomuuksia. Eipä paljoa säälitä, jos kuskilta kortti menee, sillä aika holtitonta ja vastuun tunnotonta tuollainen ajotapa on.