Eilen kävin hammaslääkärillä ja päätin sitten tehdä kakkua 18-vuotispäiväni kunniaksi. Oli ilo mennä sinne hammaslääkärille, sillä tämä kunnallinen hammaslääkärini on oikea aarre. Hän on tosi ystävällinen ja iloinen. Minulta oli lohjennut pieni pala yhdestä kulmahampaasta ja mietin, että suostuvatko hammashoitolassa sitä korjaamaan, kun ongelma on tullut tarkistuksen jälkeen. Joku muu olisi ehkä sanonut, että se jää seuraavaan kertaan jonoon, mutta tämä hammaslääkäri sanoi heti alkuunsa sen korjaavan. Sitten korjasi sen suunnitellun paikan. Näin sain hampaani kuntoon kertaheitolla. Lisäksi hän ihan aidosti oli iloinen tuosta merkkipäivästäni ja halusi antaa minulle onnitteluhalauksen. Harvoin sellaista saa julkiselta lääkäriltä. Jutustelimme hetken ja kerroin, että ajattelin tehdä kakun merkkipaalun kunniaksi. Hammaslääkäri totesi, että ilman muuta tee kakku ja sano muille, että hammaslääkäri kehoitti tekemään. Niinpä astelin vieressä olevaan markettiin, josta ostin tarveaineet matkaan ja kävellen lähdin kotiin. parin kilometrin päähän. Oli ihan mukava ilma kävellä, vaikka pieni pakkanen nipisteli sormiani, varsinkin kun piti paljaskäsini napsia valokuvia matkan varrelta.

Matkalla ihastelin Pihlajamäen jättikokoista hiidenkirnua. Tosin näin talvisaikaan se oli täyttynyt vedestä ja jäätynyt pinnalta. Kuitenkin pystyi mielessään kuvittelemaan, että miltä se saattaisi näyttää. Ainakin ympärysmitan mukaan se näytti olevan aikan iso ja vieressä oli pienempi kirnu. Laitan niistä kuvaa vielä myöhemmin, kun ehdin.

Aloitin kotosalla tekemään piimähyytelökakkua, mutta kesken kaiken tajusin, että senhän pitää hyytyä  yön yli jääkaapissa. Siksi tein vielä sen jälkeen kääretorttuleivoksia, sillä pitihän sitä juhlakahvit saada kuitenkin ihan oikeana päivänä. Piimähyytelökakku jäikin sitten tälle päivälle, kun Maiju-sisko uhosi tulla kakkukahville. Äitikin tuli siskon kutsumana kylään, sillä minä en ehtinyt pahemmin keneltäkään kysymään kuka haluaa tulla?

Tässä näitä eilen päivän vadelmakermaleivoksia, jotka on tehty kääretortusta ja välissä siinä on omenasosetta.

Piimähyytelökakun pohjana on mansikan makuista dominokeksiä ja kakun täyte koostuu piimästä, kermasta, sokerista sekä sitruunamehuun kiehautetuista liivatteista. Pinnalla on banaaniviipaleita, pakastevadelmia sekä hyytelösokerikiillettä.

Näin on kahtena päivänä juhlittu uuden, lahjaksi saadun elämäni juhlapäivää. Ensi viikolla olisi jälleen yksi virstanpylväs saavutettu  eli kolmas uusi mahdollisuus, jota juhlin 25.2 ja samana päivänä on vuosikontrollikin. Voihan näitä kahvikekkereitä pitää vaikka koko viikon, jos huvittaa. Elämä on juhlaa.