Peloissani odotan mahdollista sairaanhoitajien lakkoa ja joukkoirtisanomisia. Vielä on ehkä toivoa jäljellä maanantaiaamuun asti. Tämän lakon toteutuessa, täältä löytyy pieni tietopaketti siitä.

Torstaina on tulossa apteekkiväen työnseisaus, jolloin Helsingin, Espoon ja Vantaan sekä Kauniasten apteekkien farmaseuttinen henkilöstö on poissa töistä klo 12-24.
Lakonuhan sovittelua jatkettiin tiistaina, mutta näkemyserot palkankorotuksista olivat niin suuret, ettei edellytyksiä sovintoesityksen antamiselle ollut. Sovittelua jatketaan sunnuntaina. Farmasialiiton lakko laajenee maanantaiaamuna kello kuusi, jos sunnuntaina ei synny sovintoa.

Mitä tämä mahtaa taas tarkoittaa meille pitkäaikaissairaille? Hoitoonpääsyn estyttyä vielä joutuu olemaan mahdollisesti ilman elintärkeitä lääkkeitäkin. Täytynee tarkistaa lääkevarastonsa, mutta lääkkeitähän ei saa etukäteen, joten jos lääkkeet ovat loppumaisillaan ja resepti oikeuttaa lääkkeen hakemiseen vasta loppuviikolla, niin mitenkäs sitten suu pannaan. Lääkkeitä kun ei voi hakea edes lainaksi omasta sairaalastakaan, kun hoitajatkin ovat sitten pois työpaikoilta.
Omat lääkkeeni ovat elintärkeitä ja lääkkeiden unohaminen tai kokonaan pois jättäminen saattaa hyvin todennäköisesti johtaa akuuttiin hyljintään, jolloin seuraukset ovat kohtalokkaammat.  Hyljintä tarkoittaa sitä, että oma keho alkaa hylkiä vierasta, siirrettyä elintä ja näin tulee hylkimisreaktio. Nopealla hoidolla voidaan se hoitaa, mutta hyljinnästä voi tulla krooninen, jolloin lopputulos on siirrännäisen menettäminen tai uusi elinsiirto. Tätähän minäkään en toivo, sillä takana on jo kolme maksansiirtoa ja enää ei olisi varaa menettää tätä maksaa.  Tosin aiempien siirrännäisteni menettäminen johtuu aivan muista syistä, kuin lääkkeiden pois jättämisestä. Omalla kohdallani on ollut vain niin paljon huonoa tuuria.

1059730.jpg

Joten vielä kerran toivon, että....

1056103.jpg